Tradicionalni uskrsni doručak u Pirovcu, Tisnom i Betini

0
2803
Uskrsni doručak u Tisnom, arhivska fotografija Rudinapressa (Foto: H. Pavić)

Tradicija je tradicija, a do nje itekako drže u Pirovcu, Tisnom i Betini pa tako i ove godine ovdašnje Turističke zajednice organiziraju tradicionalni USKRSNI DORUČAK, koji će biti održan u svim spomenutim mjestima na Uskrsni ponedjeljak.

Turistička zajednica Pirovac u suradnji s tamošnjom konobom “Nono” ispred Kino dvorane, točnije na terasi restorana “Malo misto” priprema tradicionalni uskrsni doručak za sve mještane i njihove goste. – S obzirom na to da se sad mise održavaju u našoj kino dvorani, a i tamo je natkriveno i zaštićeno od nepovoljnih vremenskih uvjeta, ako isti budu u vrijeme održavanja naše manifestacije, uskrsni doručak odlučili smo postaviti na terasi restorana “Malo misto”. Uz konobu “Nono” koja je glavna i odgovorna za spizu, naše mještane i goste zabavljat će Puhački orkestar Pirovac – kaže nam Igor Meić, direktor TZ Pirovac. Početak uskrsnog doručka u Pirovcu je u 9 sati.

Iz tišnjanske turističke zajednice pozivaju sve mještane Tisnog, ali i njihove goste da se također pridruže na tradicionalnom uskrsnom doručku koji će biti održan također na Uskrsni ponedjeljak, 02. travnja s početkom u 10.30 sati na tišnjanskoj Rudini. Kako kažu organizatori, u slučaju loših vremenskih uvjeta, manifestacija će biti održana u kino sali Društvenog doma Tisno. Spomenutu manifestaciju u Tisnom organizira ovdašnja Turistička zajednica u suradnji s cehom ugostitelja također iz Tisnog. Za dobar štimung pobrinut će se Neno i Valerio.

U Betini će također biti održan spomenuti uskrsni doručak, manifestacija koju organizira ovdašnja turistička zajednica u suradnji s KUD Zora iz Betine. Kako najavljuju organizatori na betinskom uskršnjem stolu naći će se tradicionalna uskrsna jela poput šunke, jaja, bublije (uskrsne pogače) kao i ostalih slastica koje su pripremile vrijedne betinske domaćice. Početak uskrsnog doručka u Betini je u 11 sati, a manifestacija će biti održana na tamošnjem Trgu na moru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here