Kreativni ekološki Uskrs u Murteru

0
3306
Sudionici murterskog ekološkog uskrsnog sajma (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Uskrsni sajam Dječjeg vrtića “Pčelica” ove je godine uspio skladno i veselo objediniti proslavu najvećeg kršćanskog blagdana, dječju kreativnost i ekološki aktivizam.

S Trga Rudina se smiješe veseli zečevi koji čuvaju raznobojna jaja, obojana ekološki prihvatljivom i dugotrajno održivom bojom, a da je veselje pravo svjedočila je pjesma raspoložene djece. Da bi ovaj veseli i šareni ulični spektakl stigao na Rudinu trudili su se mnogi, a njihove je napore koordinirala Turistička zajednica Općine Murter-Kornati.

Ekološki uskrsni zeko na Rudini (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

– Zajedno s vrtićem i školom, a na inicijativu mještanke Vlatke Maleš poduzeli smo ovaj uskrsni ekološki odgojno-obrazovni projekt i uredili ovu “street art” instalaciju da njome dodatno oživimo i obogatimo doživljaj Uskrsa u našem mjestu – objasnio je direktor TZO Murter-Kornati Šime Ježina.

Vlatka Maleš kaže pak da je ideja za ovaj udruženi projekt TZ-a, škole, vrtića, likovne radionice Jelene Čurić i brodogradilišta Marina Vinici nastala spontano, s ciljem da se djeca animiraju za likovno stvaralaštvo i ekologiju te da se ujedno širi i duh Uskrsa.

– Sve je rađeno od recikliranog materijala, drva koje bi inače završilo u vatri, a obojano je ekološkim bojama – otkriva Maleš.

Evo i nekoliko fotografija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here