Veliki gubitak za malu magareću zajednicu – nema više Roka

0
1955
Roko prima infuziju na stolu kod veterinara Zorice u Vodicama (Fotro: Rudinapress)

Iz Pirovca stiže tužna vijest – u utorak navečer napustio nas je niti dva tjedna stari magarčić Roko, prvi muški potomak iz veze šampiona Miška i njegove družice Jasminke.

U štali Emila Livaića Deve na pirovačkom Požaru dva dana se odvijala prava drama. – Došao sam u ponedjeljak ujutro kod magaraca i ugledao Roka kako leži, iznemogao. Jedva je otvarao oči. Ukrcao sam ga u auto i odjurio s njim u veterinarsku ambulantu u Vodice. Ispostavilo se da je onemoćao jer nije dobivao dovoljno mlijeka. Hranili smo ga pomoću bočice i malo se oporavio – priča nam Deva.
Roko je u noći na utorak prenoćio u kući. Ujutro se činilo da je malo bolje, jer je stajao na nogama te je vraćen u štalu kod majke Jasminke. No, popodne je opet pao.

Sreća kada se Roko rodio bila je neopisiva – Roko, Jasminka i Deva 16. ožujka (Foto: Rudinapress)

– Opet smo odjurili veterinaru Zorici u Vodice, koji je Roka stavio na stol i spojio ga na infuziju. Primio je tri boce infuzijske otopine, došao je k sebi i mislili smo da će sve biti u redu. Veterinar je rekao da ga treba dodatno hraniti dok ojača. Vratili smo se u Pirovac malo ohrabreni, no sreća nije dugo trajala. Gledali smo Roka kako kopni iz minute u minutu, snaga mu je nestajala i on nas je oko 18 sati napustio – ispričao nam je utučeni Emil Livaić Deva.
Roko je oždrijebljen 16. ožujka (POVEZNICA) i bio je drugi potomak najbržeg magarca Miška i njegove Jasminke, uz magaricu Đurđu koja je na svijet došla lani 14. veljače (POVEZNICA). Odlazak malenog Roka je veliki je gubitak za malobrojnu magareću zajednicu u Pirovcu.

Roko prima infuziju (Foto: Rudinapress)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here