Srebro i bronca za karataše iz Pirovca

0
1258
Luana Božac osvojila je brončanu medalju (Foto: Dragan Karan)

Članovi karate škole “Pirovac” proteklog su vikenda u Splitu osvojili tri medalje. Sudjelovali su na najstarijem karate turniru u Hrvatskoj, Međunarodnom karate turniru “Kup Jadrana”.

Na turniru u Splitu sudjelovalo je 578 natjecatelja iz 46 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a među inima istaknuli su se i članovi karate škole “Pirovac” osvojivši srebrna i brončana odličja.

– Međunarodni karate turnir “Kup Jadrana” tradicionalno okuplja veliki broj natjecatelja i svaka osvojena medalja je kao zlatna jer za osvojiti odličje na spomenutom turniru potrebno je imati čak tri do četiri pobjede – kaže nam trener karataša Dragan Karan.

Dobru formu pred Prvenstvo Hrvatske pokazao je karataš iz Pirovca Nikola Vukman u kategoriji mlađi učenici -38 kg koji je nakon tri pobjede u finalu izgubio minimalnim rezultatom i na kraju osvojio srebrnu medalju. S turnira s medaljom oko vrata kući u Pirovac vratila se i Luana Božac koja se i inače redovito vraća s turnira s medaljama. Na “Kupu Jadrana” proteklog vikenda Božac je u kategoriji mlađe učenice -36 kg s tri uvjerljive pobjede osvojila brončano odličje. U posebno atraktivnoj borbi s natjecateljem iz Crne Gore u kategoriji mlađi kadeti -48 kg brončano odličje osvojio je i Matija Vlahov, također iz Pirovca.

Na istom turniru na kojem su sudjelovali karataši iz Pirovca, natjecalo se i troje natjecatelja iz karate škole “Tisno”, no kako nam kaže trener Karan, Tišnjani su ovaj puta bili zaustavljeni u borbi za medalju. – Matija Vodanov, Emanuela Milaković, a osobito Ante Kaleb dali su sve od sebe da bi došli do odličja, no više sreće zasigurno ih očekuje drugi puta – kaže Karan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here