NAJAVA Volonterska akcija čišćenja raslinja na Colentumu

0
1084
Arhivska fotografija, Rudinapress

U sklopu projekta Arheološko blago Colentum 6, sutra 24. ožujka na rasporedu je još jedna akcija čišćenja zemljišnih parcela na lokalitetu Colentum uz suhozid arheološke plaže.

Kako najavljuje Udruga Argonauta, glavni cilj spomenutog projekta je doprinos valorizaciji kulturne i prirodne baštine arheološkog nalazišta Colentum kroz animaciju i edukaciju vlasnika zemljišta na brdu Gradina, poticanje volonterizma u lokalnoj zajednici te umrežavanje dionika iz privatnog, javnog i neprofitnog sektora.

Volonterska akcija okupit će vlasnike dijela parcela na području predviđenom za uspostavu arboretuma, važnog dijela budućeg Arheološkog parka Colentum.

– Ova akcija predstavlja pilot projekt kojim će se vlasnicima parcela na Colentumu na primjeru uređenja nekoliko manjih parcela prikazati mogućnosti koje mogu kao pojedinci ostvariti sudjelovanjem u stvaranju projekta Arheološkog parka Colentum, projekta arhitekta Vinka Peračića – pojašnjava nam Sanja Tabori iz Udruge Argonauta.

Akciji uređenja na Colentumu prethodio je sastanak s vlasnicima parcela, pri čemu su vlasnici imali priliku informirati se o budućim projektima na Colentumu i mogućnostima uključivanja u iste. Projekt provodi udruga Argonauta u suradnji s Općinom Murter- Kornati, komunalnim poduzećem Murtela i murterskom eko – patrolom, uz financijsku potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Početak akcije je u 10 sati, dok će nakon iste biti organiziran ručak za sve sudionike na samom lokalitetu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here