Glazbeni sladokusci – Banana zvuk na Lukama

0
1600

Banana Zvuk je splitski sondsystem koji od 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe. U subotu to rade u Murteru na Lukama.

PROMOTIVNI ČLANAK

Izvođački i stvaralački dio čine producent i DJ Luka (TBF) i MC i selektor Yuri (ST!LLNESS/GOLEM/SINESTET). U najavama nastupa Banana zvuka obično se kaže da se splitski veseljaci bave istraživanjem i promoviranjem ritmovima od reggaea, hip-hopa, dancehalla, junglea do različitih mashupova. Vole vesele i basovite dureve s divljim MC- ima.

“Jednako su skloni novom zvuku i svježim izdanjima kao i starim klasicima za kojima posežu da ubrizgaju nove doze adrenalina tijekom cjelonoćne zabave. Vole sve što vole mladi i vesele se ponovnim susretima i novim poznanstvima”, kaže se u najavama.

A evo što o njima kaže jedan od najboljih poznavatelja glazbe i glazbene scene s ovih prostora – Igor Bergam, među ostalim, organizator i dvaju kultnih šibenskih festivala “Kulturaljke” i “Regiusa”.

– Dva puta sam radio njihove nastupe u Šibeniku, jednom u Azimutu i jednom u Kuglani. U oba navrata napravili su odličan štimung u klubu, zabava je bila vrhunska, tako da i u jednom i u drugom punom klubu nitko nije uspio ne plesati. Svi su bili na nogama! Luka i Yuri kroz godine rada stvorili su prepoznatljivi selektorski stil, a za njih je svojstveno i to da znaju iznenaditi trakama za koje smo mislili da smo ih zaboravili ili uopće nismo ni znali da postoje – kaže Bergam i od srca preporuča otočanima da ni u kom slučaju ne propuste nastup Splićana u Refulu.

Zabava počinje u 23 sata, a ulaz je, po običaju, besplatan. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here