FOTO & VIDEO I tata je važan! Dan očeva u tišnjanskoj knjižnici

0
3059
Dan očeva u NKC Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Dan očeva koji se u svijetu obilježava na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, proslavljen je, a ujedno i na zanimljiv način obilježen u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno.

Ugodnu i zabavnu večer mali su Tišnjani i Murterini u društvu svojih očeva proveli u prostorijama tišnjanske knjižnice posebno ističući i naglašavajući činjenicu da je i tata važan. Hvalevrijedno druženje započelo je u natjecateljskom duhu gdje su očevi sa svojim klincima i klincezama imali prilike pokazati znanje na kvizu u kategoriji crtići. Titulu najboljeg kvizaša odnio je tata Sanjin Mintaković koji je uz pomoć svojih dviju princeza, Katje Mintaković i Paole Mintaković odgovorio točno na sva pitanja. Tata Mintaković bio je najbolji tata i u sljedećim kategorijama – pletenju pletenica i lakiranju noktiju.

– Sviđa mi se sama ideja proslave Dana očeva, što se nije prije događalo u našem mjestu, i mišljenja sam da bi trebalo to nastaviti i dogodine, kao i ponavljati i usavršavati i narednih godina. Vjerujem da bi iz godine u godinu odaziv tata s otoka bio veći, a organizatori će se zasigurno potruditi kako bi za nas očeve izazovi bili što veći i bolji – kaže nam Sanjin Mintaković.

Sanjin Mintaković, Paola Mintaković, Katja Mintaković, Silvija Ćurić (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Tišnjanska se knjižnica i čitaonica ove godine po prvi puta uključila i pridružila obilježavanju i proslavi Dana očeva osmislivši brojne igre, natjecanja, ali i zabavno druženje u svojim prostorijama. Osim kategorija koje smo spomenuli, a u kojima su se natjecali očevi s djecom bilo je tu još onih poput čitanja priča za laku noć, lakiranja noktiju, slaganja drvenih kockica, izrada figura od papira, kao i plesna točka.

– Prezadovoljna sam odazivom hrabrih očeva. Sve pohvale svima i naravno, ovo prelazi u tradiciju i nastavljamo i dogodine. Osim ovakvih proslava i današnjeg dana pozivam očeve s djecom i na sva naša događanja, čitanja, Bajkaonice, radionice. Žao mi je jedino što nije bilo mama navijačica, no stvar su spasili mali likovnjaci – kaže nam ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, Silvija Ćurić.

Posebnu notu sinoćnjem eventu u tišnjanskoj knjižnici dala su djeca Likovne grupe iz Murtera koja su se odlično snašla u ulozi malih navijača i pomagača, zajedno sa svojom učiteljicom Jelenom Ćurić.

Titulu najboljeg tate u slaganju drvenih kockica odnio je Željko Veldić, u kategoriji izrade figura od papira najbolji je bio Ivan Škalabrin, dok je najbolji tata u čitanju priča za laku noć i plesnoj točci bio Josip Čokolić. Ante Marača iskazao se pak u svim kategorijama natjecanja, dok je tata Petar Garofulić sudjelovao samo u kviznoj situaciji.

Svi sudionici dobili su prigodne nagrade kao i pohvalnice, a nakon natjecateljskog dijela sinoćnjeg eventa druženje se nastavilo uz piće, iće ples igru i ćakulu.

Kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here