Prva klapa je pala: Počelo snimanje dokumentarca o Vjekoslavu Kalebu

0
2174
Lorenco Baica, Drago Grubišić, Ivo Henjak i Viktor Hodak (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno u prijepodnevnim satima krenulo je snimanje filma o Vjekoslavu Kalebu. Projekt pod nazivom “Tišnjansko ćakulanje” zanimljiv je projekt kojim će entuzijasti obilježiti godišnjicu smrti velikog tišnjanskog pisca i približiti ga sadašnjim i budućim naraštajima.

Okupili su se tako danas u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Tisno organizatori ovog hvalevrijednog projekta, a ujedno i predstavnici tišnjanske knjižnice, Silvija Ćurić i Mirela Klarin, sudionici projekta, odnosno mladi novinari Lorenco Baica i Viktor Hodak, kao i lokalni kazivači Ivo Henjak, Drago Grubišić i Frane Olivari.

Film o Vjekoslavu Kalebu, podsjetimo, snimat će se kroz mjesec ožujak na nekoliko lokacija. Premijera filma bit će održana na samu godišnjicu Kalebove smrti, 13. travnja u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Tisno. Prva klapa je pala, a oduševljenje odrađenim i gotovo spontanim ćakulanjem ne krije ni ravnateljica tišnjanske knjižnice Silvija Ćurić.

– Ovo je upravo ono što sam i željela, potaknuti mlade da se uključe u jedan ovakav projekt kojim ćemo sačuvati baštinu, tradiciju, ali i približiti Tišnjane koji su ostavili i ostavljaju trag u našem malom mistu. Plan nam je projekt nastaviti i sljedećih godina, a sugovornici… Pa nek to bude i iznenađenje – kaže nam Ćurić.

Lorenco Baica i Drago Grubišić (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Snimanje dokumentarnog filma o Vjekoslavu Kalebu nastavlja se s prvim sunčanim danom ispred rodne mu kuće.

Drago Grubišić (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Ivo Henjak i Viktor Hodak (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here