Ribari i ribarsko financiranje – EU fondovi

0
2418
LAGUR Galeb u Baganelovici (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Danas je u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Galeb predstavila ribarsku lokalnu razvojnu strategiju.

Predstavljanjem Lokalne razvojne strategije u ribarstvu Jezerani su danas mogli iz prve ruke saznati kako jačati gospodarski sektor, konkurentnost ribarstva i akvakulture te kako oživjeti ribarsku i maritimnu baštinu, ali i očuvati morski okoliš. Okupili su se na današnjem predstavljanju tako ribari, gospodarski subjekti u području ribarstva, ugostiteljstva, predstavnici lokalnih turističkih zajednici te predstavnik Općine u LAGUR-u. Zadovoljan odazivom spomenutih, Ante Sladoljev po završteku predstavljanja u Jezerima nam kaže:

– Svi koji su se danas odazvali na našu prezentaciju u Jezerima mogli su se kvalitetno informirati o brojnim mogućnostima sufinanciranja naše Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Galeb. Zadovoljan sam jer su došle osobe iz gotovo svih mogućih sektora koji će, nadam se u skoroj budućnosti biti naši korisnici. A s druge pak strane i na naše veliko zadovoljstvo dobili smo puno informacija s terena, kojima ćemo svakako moći poboljšati našu strategiju – kaže nam Sladoljev.

Inače, Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu Galeb Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je 16,1 milijuna kuna, odnosno 13,7 milijuna iz proračuna EU i 2,4 milijuna iz državnog proračuna za provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu koja će omogućiti sufinanciranje projekata lokalnih korisnika na području Gradova Vodice i Skradin te Općina Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Pirovac.

Tijekom ožujka Lagur Galeb održava na našem području predstavljanja strategije s pripadajućim natječajima i primjerima projekata. Ukoliko ste propustili današnje predstavljanje u Baganelovici, isto takvo bit će održano sutra, 13. ožujka u 11 sati u Kino sali Pirovac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here