Košarkašice “Otoka” prve u Splitu, košarkaši “probili led”

0
2259
Košarkašice KK "Otok" Murter i treneri Igor Stegić i Dobroslav Juraga (Foto: KK "Otok" Murter)

Proteklog vikenda Split je bio domaćin regionalnog prvenstva u mini košarci (regija Jug) za dječake i djevojčice u kategorijama U9 i U11. U kategoriji U11 sudjelovale su i muška i ženska ekipa Košarkaškog kluba “Otok” iz Murtera koje su još jednom pokazale kako košarka ima sve više značaja na našem otoku.

U ženskoj konkurenciji, cure s otoka pružile su sjajne partije i s tri uvjerljive pobjede zauzele prvo mjesto u svojoj grupi, te će na finalnom turniru regije Jug, u polufinalu igrati protiv ŽKK Šibenik koji je u svojoj grupi bio drugoplasiran. Uspjehom je i više nego zadovoljan trener košarkašica s otoka Murtera, Igor Stegić.

– Mogu slobodno kazati da su cure iznimne, a njihov uspjeh proteklog vikenda još je veći i značajniji jer su naše cure, vrijedno je napomenuti, gotovo najmlađe u konkurenciji – ponosno nam kaže Stegić.

Košarkašice s otoka Murtera redom su tako u Splitu pobijedile ekipe ŽKK DOŠK (21:8), Košarkaška Akademija Žana Lelas (29:7) i ŽKK Poljica (29:7).

Za podsjetnik, cure iz KK “Otok” prošle su godine osvojile drugo mjesto na istom natjecanju, dok su na državnom prvenstvu bile četvrte, što je bio iznenađujuće veliki uspjeh za ovaj mali klub, a rezultati već i na samom početku ove godine govore da se u Tisnome, Jezerima, Betini i Murteru krije još jako puno košarkaškog talenta.

Muška ekipa s otoka imala je pak rezultatski manje uspjeha jer je doživjela tri poraza, ali bez obzira na to, ostavili su dobar dojam i s nekoliko poteza i borbenošću zaradili pljesak i simpatije publike.

– Većini dječaka bilo je ovo prvo natjecanje, pa je iskustvo stečeno u ovakvim utakmicama za njih bilo važnije od rezultata – kaže nam trener Igor Stegić.

Bolji od muške ekipe bili su drniški DOŠK (38:14), KK Mislav (30:20) i KK Dražen Petrović (37:14).

Ekipe s otoka u Split su vodili treneri Igor Stegić i Dobroslav Juraga, a uz njih je također bio veliki broj roditelja u ulozi navijača, kao i predsjednica kluba Jagoda Juraga.

Košarkaši KK “Otok” Murter i treneri Igor Stegić i Dobroslav Juraga (Foto: KK “Otok” Murter)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here