Jurica Pavićić i “Crvena voda” predstavljeni u knjižnici u Tisnom

0
1777
Jurica Pavičić u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Tisnom (Foto: NKC Tisno)

Književnik, filmski kritičar i kolumnist Jurica Pavičić u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Tisnom u petak je predstavio je svoju novu knjigu “Crvena voda”.

Kako javljaju iz NKC Tisno (POVEZNICA NKC TISNO) ugodnoj atmosferi raspravljalo se o autorovoj knjizi, Dalmaciji, nogometu i aktualnim događanjima u našoj zemlji. Čitateljski klub SUK iskoristio je ovu priliku da bolje upozna autora, te je za ovomjesečnu temu obrađena baš njegova knjiga “Crvena voda”.

Crvena voda priča o nestanku sedamnestogodišnje djevojke koja je iščezla jedne rujanske subote godine 1989. nakon ribarske fešte u malom mjestu na dalmatinskoj obali. Policijska potraga ne daje nikakve rezultate, a okolna politička zbivanja – pad jednog sistema, društvene promjene i rat- zasjene nestanak djevojke koji pada u zaborav. Obitelj- otac, majka i brat blizanac- jedini su koji i dalje traže nestalu Silvu. Crvena voda roman je koji se proteže kroz 27 godina i prati daljnju usud ljudi upletenih u nestanak, od ukućana, osumnjičenih, pa do inspektora komunističke milicije. Kroz njihove sudbine roman zahvaća tri desetljeća života u Hrvatske (POVEZNICA).

Mirela Klarin i Jurica Pavičić (Foto: NKC Tisno)

Nakon predstavljanja knjige, uslijedila je rasprava koju je moderirala knjižničarka Mirela Klarin-Petrina. Članovi čitateljskog kluba postavljali su razna pitanja, nama je najzanimljivije bilo: “Zašto knjiga tako završava?”. Odgovor kako knjiga završava nećete dobiti, za to posjetite našu knjižnicu. Večer se završila uz zakusku i pokoju čašicu – javlja NKC Tisno.
Jurica Pavičić splitski je književnik, filmski kritičar i kolumnist. Diplomirao je povijest i svjetsku književnost na Sveučilištu u Zagrebu. Osim romana, piše i kratke priče i pripovijetke. Od 1994. piše u različitim novinama tjednu kolumnu “Vijesti iz Liliputa” u kojoj secira društvo, politiku i kulturu Hrvatske. Trenutno piše istu kolumnu u Jutarnjem listu.

Tražilo se mjesto više (Foto: NKC Tisno)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here