Međunarodni dan žena u tišnjanskoj knjižnici proslavljen kroz Večer poezije

0
2239
Večer poezije u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Međunarodni dan žena, dan kada slavimo gospodarska, politička i društvena postignuća pripadnica ženskog spola sinoć je, sad već tradicionalno obilježen i u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno.

Iako mnogi danas gledaju na Dan žena kao na komercijalizirani blagdan, on zapravo predstavlja povijesnu borbu koju su žene morale voditi da bi uživale jednaka prava kao muškarci. Dobile su pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima. Upravo tom, mogli bismo reći teškom i gorkom temom, raspravom, usporedbama, ali i istanbulskom konvencijom započela je večer u prostorijama tišnjanske knjižnice.

Osim protokolarnog dijela večeri i obilježavanja Međunarodnog dana žena, sinoć su se u knjižnici čitale pjesme Branka Pavlova iz njegove knjige “U mriži mora i ljubavi”. Nije nedostajalo ni pjesme, a dame iz Tisnog i Jezera počastile su se tortom ali i dobrom kapljicom, te je neformalno druženje nastavljeno i nakon službenog dijela programa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here