Ribarima 16 milijuna kuna potpora

0
2616

Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu Galeb Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je 16,1 milijuna kuna, odnosno 13,7 milijuna iz proračuna EU i 2,4 milijuna iz državnog proračuna za provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu koja će omogućiti sufinanciranje projekata lokalnih korisnika na području Gradova Vodice i Skradin te Općina Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Pirovac – javljaju iz grupe Galeb.

– Projekti će doprinijeti jačanju gospodarskog sektora i konkurentnosti ribarstva i akvakulture, promociji i održivom korištenju ribarske i maritimne baštine, zaštiti mora, podmorja i priobalja te podizanju svijesti o očuvanju morskog okoliša kao i jačanju kapaciteta LAGUR-a Galeb za poticanje održivog razvoja ribarstvenog područja – poručuju u priopćenju za javnost iz LAGUR-a Galeb.


Tijekom ožujka LAGUR Galeb održat će šest predstavljanja strategije s pripadajućim natječajima i primjerima projekata.
– Pozivamo stoga ribare, gospodarske subjekte u području ribarstva, turizma , brodogradnje, ugostiteljstva, turističke zajednice, javni sektor, organizacije civilnog društva, ustanove u kulturi, obrazovanju i zaštiti okoliša da se odazovu i informiraju o mogućnostima sufinanciranja svojih projekata – pozivaju iz LAGUR-a Galeb.

Več 9. ožujka u 11 sati informativna radionica će se održati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter, 12. ožujka u 11 sati u Kulturno- pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima, a 13. ožujka u 11 sati u Kino sali Pirovac. Zainteresirani korisnici potpora mogu više informacija o radionicama doznati na 091/604-5977 ili lagur.galeb@gmail.com.

LAGUR Galeb predstavlja poseban oblik neprofitne organizacije specijalizirane za područje ribarstva, prerade ribe i akvakulture. Udrugu predstavlja partnerstvo gospodarskog, javnog i civilnog sektora a osnovana je u svibnju 2016. godine. LAGUR Galeb po decentraliziranom modelu ‘spušta’ sredstva za lokalne dionike, povezuje ribarski zanat s turizmom, inovacijama, znanošću i kulturnom baštinom.
Udruga je osnovana da potiče investicije i doprinosi održivom razvoju ribarstva i ribarstvenog područja. LAGUR Galeb kojeg možemo nazvati i „Europskom inicijativom u ribarstvu“ ima potencijal postati ‘rasadnik ideja’ koje mogu postati inovativni proizvodi i usluge te nova radna mjesta.
Za sve dodatne informacije i savjete o državnim potporama i natječajima možete doznati u uredu, na u Tribunju na adresi Badnje 1 (bivša Općina Tribunj). Aktualne novosti i informacije o udruzi mogu se pronaći se pronaći na WEB i Facebook stranicama.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here