Požar u Betini – četveročlana obitelj ostala bez uvjeta za život

0
3824
Izgoreni stan (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Neispravan dimnjak uzrok je požara kojio je izbio danas prije podne u obiteljskoj kući u Ulici Zdraće u Betini.

– Požar je izbio oko 11.20 sati u stanu 43-godišnjaka, a izazvao ga je kvar na peći na drva, odnosno dimnjaku. Dogodilo se da se cijev koja vodi dim od peći do zida odvojila i otvoreni plamen je zahvatio odjeću koja se tu sušila. Požar su u 12.30 sati ugasili vatrogasci  – rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Za vrijeme požara u kući nije bilo nikoga. Policija kaže da se plamen nije proširio po cijeloj kući, ali je dim bio velik i cijela unutrašnjost je poprilično zacrnjena. Uz policiju i vatrogasce na teren je izašlo i Komunalno redarstvo Općine Tisno.

– Po onome što smo doznali od vatrogasaca, situacija nije dobra. Cijeli je stan uništen. I po izvještaju našeg komunalnog redarstva u navedenom stanu trenutno nije moguće živjeti. Radi se o kući obitelji samohranog roditelja s više djece koja su ovim požarom ostala bez uvjeta za život. Već je dogovoren sastanak i Općina Tisno će preuzeti na sebe obnovu njihova stana – rekao nam je načelnik Ivan Klarin.

Opožarena kuća u Ulici Zdraće (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Petak, 2. ožujka 2018., 9.58 h:

Evo što je o požaru zabilježeno u izvješću Županijskog centra 112: 

Dojava u 11:27 o požaru na obiteljskom objektu u Betini na adresi Zdraće 13. Intervencijom JVP Vodice 3/1 i DVD Tisno 3/1, požar je ugašen u 12:32. Požar je izbio uz peć i prošio se na hladnjak i klima uređaj zbog čega je čađa oštetila čitavi stan.

A evo i izvješća policije:

Na mjestu požara, koji je jučer oko 11,20 sati izbio u Betini u kući 43-godišnjaka je utvrđeno da požar izazvala cijev dimnjaka koja se odvojila od peći i pala na obližnju hrpu odjeće, koja je izgorjela. Požar je ugašen oko 12,30 sati, a nastala šteta je procijenjena na iznos do 1.000 kuna. O ovom događaju će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

 

Unutrašnjost opožarenog stana (DVD Tisno)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here