Pirovačkoj “Uljanici” pet medalja Festivala maslina

0
2572

S trećeg po redu Festivala maslina koji se proteklog vikenda održavao u Zagrebu u Pirovac je stigla još jedna potvrda kvalitete ovdašnjeg ulja.

Na festivalu Zagrebačkog maslinarskog instituta koji se od 23. do 25. veljače održavao u dvorani Gastro globus na Zagrebačkom velesajmu sudjelovala je i Udruga maslinara i uljara “Uljanica” Pirovac. Među 288 uzoraka maslinovih ulja iz cijele Hrvatske našli su se tako i uzorci iz Pirovca. Ante Urem, Vojni Čubrić, Ante Šparica, Damir Vodanov i Vice Barić iz Udruge maslinara i uljara “Uljanica” Pirovac svoje su uzorke predali na kemijsku analizu, kao i na organoleptičko ocjenjivanje, a rezultatima su, kažu, iznimno zadovoljni.

– Naša je Udruga osvojila dvije zlatne medalje, jednu srebrenu i dvije brončane, a izuzev tog dijela festivala, sudjelovali smo i u prodajnim izložbama, na raznim predavanjima i radionicama na kojima je također sudjelovala i naša članica Ivanka Kartelo – kažu nam u pirovačkoj Udruzi maslinara i uljara “Uljanica”.

Za ekstradjevičansko maslinovo ulje proteklog je vikenda u Zagrebu podijeljeno ukupno 134 zlatnih, 57 srebrnih i 25 brončanih medalja. U Pirovac zlatna je medalja išla Vojni Čubriću i Anti Šparici, srebrna Damiru Vodanov dok su se broncom okitili Vice Barić i Ante Urem.

Foto: Udruga maslinara i uljara “Uljanica” Pirovac

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here