Argonauta u akciji: Napravi torbu za spizu od stare majice

0
3247

U sklopu Argonautinog projekta “Pogled u modro” u Murteru započinje lokalna kampanja izrade i korištenja platnenih vrećica od recikliranih tkanina ne bi li javnost upozorili na prekomjernu potrošnju onih plastičnih.

Kampanja u Murteru započet će kreativnim radionicama izrade platnenih vrećica odnosno torbi. – Prva će radionica biti održana u sklopu Eko-patrole u subotu 3. ožujka s početkom u 10 sati u prostorijama Općine Murter-Kornati – najavljuju iz Udruge Argonauta i dodaju – Sudionici Eko-patrole na nekoliko će načina izrađivati raznovrsne vrećice i torbe za kupovinu od starih majica. U sklopu radionice, članovi Eko-patrole također će osmisliti i eko-poruke sa sadržajem koji poziva javnost na upotrebu platnenih vrećica.

U mnoge objekte u Murteru, poput kafića, trgovina i pekara, sudionici Eko-patrole izložit će jednu platnenu vrećicu kao upozorenje da plastika zagađuje za razliku od prirodne tkanine, koja će ujedno služiti kao poziv mještanima na buduće radionice.

Pouka o načinima izrade platnenih vrećica nastavit će se u četvrtak 8. ožujka s početkom u 17 sati također u prostorijama Općine Murter-Kornati, na drugoj otvorenoj kreativnoj radionici. Tijekom ožujka, u sklopu ove kampanje, u pet murterskih trgovina bit će izložene kutije s platnenim vrećicama i torbama izrađenim na radionicama. – Kupci će ih moći posuditi na probu i potom vratiti natrag – kažu u Argonauti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here