MURTER Direktor oštetio firmu za pola milijuna kuna

0
3409

Protiv 66-godišnjeg direktora se provodi istraga zbog zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave čime je tvrtku sa sjedištem u Murteru prije pet godina oštetio za pola milijuna kuna.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku na svojim internetskim stranicama (POVEZNICA) obznanjuje da “je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1952.) zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. Kaznenog zakona te tri kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz čl. 279. st. 1. KZ-a”.

Evo i obrazloženja:

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 24. travnja 2012. do 15. svibnja 2013. u Oroslavlju, kao direktor i osoba ovlaštena za zastupanje poduzeća sa sjedištem u Murteru; u nakani da pribavi znatnu nepripadnu imovinsku korist drugim trima poduzećima; sklopio sa tim poduzećima četiri ugovora o kupoprodaji stanova te ugovorio da će kupcima tih stanova po njihovoj isplati cjelokupne ugovorene kupoprodajne cijene dopustiti da, temeljem tih ugovora, kao i njegove posebne pisane potvrde da su kupoprodajne cijene u cijelosti isplaćene, oni u zemljišnim knjigama obaviti prijenos vlasništva s imena prodavatelja na svoje ime. Unatoč ugovorenom, kao i znajući da su mu ta poduzeća isplatila samo dio kupoprodajnih cijena i da mu ostatak nikada neće isplatiti, osnovano se sumnja da je okrivljenik sastavio potvrde o obavljenom plaćanju i tabularne izjave u kojima je neistinito naveo kako su mu ta poduzeća u cijelosti isplatila ugovorene kupoprodajne cijene. Sve je potpisao i ovjerio pečatom svog poduzeća nakon čega su se ta poduzeća upisala kao vlasnici stanova u zemljišnim knjigama, a da nisu u cijelosti isplatili ostatak kupoprodajne cijene.
Osnovano se sumnja da je na opisani način pribavio tim poduzećima iznos od ukupno 505.457,95 kuna oštetivši svoje poduzeće.”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here