Na pokladni utorak maškare u Jezerima, Betini i Murteru

0
3146
Murterske bake (Foto: Facebook)

Maškare u čak tri mjesta na našem području ove godine na pokladni utorak – danas u Jezerima suđenje Juri, u Betini velika maškarana povorka, Fažolijada, suđenje glavnom krivcu i ples, a u Murteru osim velike maškarane povorke, maskenbal i Murter Music Street.

Jezerani će današnjim suđenjem Juri i čitanjem Jurine oporuke završiti ovogodišnje karnevalsko ludilo u svom mjestu. Početak današnjeg događaja planiran je u 17 sati u šatoru na Trgu Jezerana u Jezerima. U Betini se danas također očekuje finale karnevala koje će, kako najavljuju organizatori, zasigurno ostaviti posjetitelje bez daha. Trud koji je uložen kako bi kompletna manifestacija bila realizirana, svijetlo dana ugledat će danas, u 15.30 sati kada će maškare krenuti iz Gradine prema Trgu na moru. Nakon velike maškarane povorke, u 16 sati na glavnom betinskom trgu očekuje se Fažolijada, dok će suđenje glavnom krivcu, kao i čitanje oporuke biti održano u 17 sati. Maškarani ples u “Restoranu na moru” u Betini planiran je u 21 sat.

Organizatori “Murterskih baka” pobrinuli su se za čak poseban prijevoz za svoje goste, točnije Šibenčane, kako bi svi zainteresirani mogli uživo vidjeti kako izgleda jedna od najpoznatijih maškaranih povorki u Hrvatskoj. Dakle, osim stanovnika otoka Murtera kojima je Murter udaljen na svega par minuta vožnje automobilom, turistički bus s posebnom oznakom “Prijevoz za maškare Murter” polazi danas u 13 sati s Vidika u Šibeniku ispred marketa Tommy, a povratak u grad je u 22 sata. Velika maškarana povorka u Murteru kreće u 15 sati iz Starog sela prema Hramini, od 16.30 sati u ulici Butina Murterine i njihove goste kroz Murter Music Street zabavljat će Zaratino bend, dok će od 20 sati u Kristalnoj dvorani na Staroj rivi biti održan maskenbal uz grupu Amigos.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here