Astronauti na Mjesec odnijeli grb Murtera – i zaradili titulu 1. Maske godine malih maškara

0
4905
Mali murterski Astronauti su na mjesec odnijeli zastavu RH i grb Općine Murter-Kornati (Foto: Rudinapress/Katarina Ježina)

Jeste li znali da su upravo astronauti iz Murtera ti koji osvojili mjesec i postavili hrvatsku zastavu i uz nju murterski grb? Štoviše, za to su i osvojili naslov 1. Maske godine murterskih malih poklada.

Dječja povorka i dječji maskenbal u nedjelju su dostojno najavili sutrašnji veliki finale Murterskih baka. Uz prvoplasirane astronaute iz 3. razreda OŠ Murterski škoji, posebno su se iskazali i dojmili strašni Halloween party, učenici 6. razreda kojima je pripala titula 2. Maske godine. Treća Maska godine su sedmaši s vjerno prikazanim borbama iz videoigrice Dungeons and Dragons.

Bečka škola (Foto: Rudinapress/Katarina Ježina)

Mala povorka je bila uistinu živopisna. Pjesmom i žarkim bojama Morski konjici umalo su bacili u trans publiku,  Šareni aviončići su prikladnom porukom svima jasno dali do znanja da kada već svi nešto bacaju iz njih, da su se oni odlučili za bombone koji su letjeli zrakom, a kasnije su se nadolazeći putnici njima častili i sladili…Murterini su prvi imali priliku svijetu reći da je Michael Jackson oživio i izveo svoj poznati hit Thriller u koreografiji koju su vjerno prikazala djeca petog razreda OŠ Murterski škoji. Murterski dječji karneval ni ove godine nije podbacio uloženim trudom, maskama, koreografijom i svim ostalim očekivanim i neočekivanim popratnim sadržajima.  Uz najbolje Maske godine izabrane su i tri najbolje Maske povorke. Prva je skupina Bečka škola, koja je svojim prekrasnim haljinama i frakovima kroz centar Murtera otplesala bečki valcer. Suzdržanost prilikom plesa bila je uistinu bečka, sve dok im koncentracija nije razbijena bombonima koje su umjesto bombi izbacivali mali avioni. Ništa slabiji nisu bili ni Pituri, ili Ferali. Ove dvije skupine podijelile su 2. Masku povorke. Treću su Izvanzemaljci podijelili sa Šarenim aviončićima.

Pogledom u fotogaleriju uvjerite se koliko je teško bilo birati najbolje maske:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here