Bake, poklade, maškare, karneval – donosimo pregled događanja u Pirovcu i na otoku Murteru

0
4370
Maškare u Tisnom (Foto: arhiva, Rudinapress)

Počinje karnevalsko razdoblje. Na ulicama Pirovca, Tisnog, Jezera, Betine i Murtera u narednim će danima prodefilirati mnogi zaljubljenici u maškare. Donosimo pregled karnevalskih događanja na našem području:

Pirovac ove godine maškaranu povorku organizira 11. veljače s početkom u 16 sati kod Svjetionika, a Grgi će presuditi u 17 sati kod zoga. Nakon protokolarnog dijela slijedi zabava u restoranu “Malo misto”, gdje su za posjetitelje i sudionike ovogodišnjih maškara pripremljene brojne nagrade iznenađenja. 

“Tišnjanske poklade” odigravat će se 10. i 11. veljače. U šatoru ispred kino sale u Tisnom, 10. veljače od 21 sat planirana je Jurevizija – tišnjanski festival lakih nota i teških riči. Maškarana povorka za djecu i odrasle bit će održana 11. veljače s početkom u 15 sati sa startom na Ratu dok će u 17 sati biti održano suđenje Juri u šatoru ispred kino sale Tisno.

“Jezerski pokladi” ove godine počinju također 11. veljače velikom maškaranom povorkom u 15 sati, a završit će 13. veljače sa suđenjem Juri i Jurinom oporukom koja je planirana za 17 sati. Povorke tradicionalno kreću iz Košuluka, kako velika, tako i ona mala koja će biti održana 12. veljače. Veliki Ples pod maskama koji je na rasporedu 11. veljače bit će održan u šatoru na glavnom trgu u Jezerima s početkom u 20 sati, dok će dječji ples pod maskama biti održan dan iza, 12. veljače nakon tradicionalne povorke malih maškar’.

“Betinski pokladi” ove godine počinju 11. veljače u 15 sati Malom dječjom povorkom od uvale Zdrače do Trga na moru, dok se od 15.30 sati u ovdašnjem Restoranu na moru očekuje Dječji maškarani bal. Velika maškarana povorka planirana je za 13. veljače kada će maškare krenuti iz Gradine u 15.30 sati prema Trgu na moru gdje se očekuje Fažolijada u 16 sati, čitanje Oporuke u 17 sati, a Maškarani ples u 21 sat. Maškaranom regatom koja danas u 15 sati starta iz Hramine počinje pak petodnevni program ovogodišnjih Maškara u Murteru. Premijera dokumentarnog filma o povijesti murterskih maškara bit će održana 10. veljače u kino sali Žut s početkom u 19 sati. Dječja povorka koja u nedjelju 11. veljače u 15 sati kreće iz Starog sela, bit će uvod u zabavu koja s početkom u 19 sati kreće na Staroj rivi, a gdje će mališane i njihove roditelje uveseljavati popularni pjevač Ivan Zak i klaun. Suđenje Krnji je u ponedjeljak 12. veljače s početkom u 19 sati u kino sali Žut, u kojoj će sve do kraja pokladnih svečanosti trajati izložba. I ove godine se na pokladni utorak održava Murter Music Street. Na Butini će s početkom u 16.30 sati nastupati Zaratino bend, dok će se za atmosferu na maskenbalu koji počinje u 20 sati pobrinuti grupa Amigos. Velika maškarana povorka kreće iz Starog sela u 15 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here