Pirovac na sajmu turizma u Utrechtu

0
2187
Direktor TZ Pirovac Igor Meić na turističkom sajmu u Nizozemskoj (Foto: Rudinapress)

Na sajmu turizma Vakantiebeurs u Utrechtu u Nizozemskoj u organizaciji Hrvatske turističke zajednice predstavljena je hrvatska turistička ponuda, a na suizlagačkom prostoru TZŽ Šibensko-kninske svoju ponudu predstavila je i Turistička zajednica Pirovac.

Na sajmu koji je ove godine održan u Utrechtu od 10. do 14. siječnja kroz promotivne materijale i interakciju s posjetiteljima svoju je ponudu predstavila Turistička zajednica Pirovac na čelu s direktorom Igorom Meićem.

– Vakantiebeurs je najveći sajam turizma, a svake ga godine posjeti oko 100 tisuća posjetitelja, dok mi one potencijalne goste na licu mjesta nastojimo uvjeriti zašto upravo nas i našu destinaciju trebaju posjetiti. Nizozemcima je Hrvatska vrlo zanimljiva. Vole obilaziti nacionalne parkove i povijesno-kulturnu baštinu. Na području naše županije nalaze se dva nacionalna parka i mnogo povijesnih i kulturnih znamenitosti, tako da su reakcije posjetitelja odlične. Velik broj posjetitelja na našem štandu izrazilo je želju i namjeru dolaska kod nas za vrijeme predstojeće turističke sezone – kaže nam direktor Turističke zajednice Pirovac Igor Meić.

Igor Meić, direktor TZ Pirovac na turističkom sajmu u Nizozemskoj (Foto: Rudinapress)

Pirovac se predstavlja na svim sajmovima na kojima je predstavljena Šibensko-kninska županija, no isključivo svojim promotivnim materijalima, dok je jedini sajam na kojem sudjeluje kao suizlagač upravo ovaj Utrechtu. Na ostalim ciljanim tržištima prisutni su najviše putem digitalnog marketinga koji im se, kako kaže Meić, pokazao izvrsnim.

– U našem i u interesu županije je svakako povećati broj dolazaka i noćenja gostiju iz Nizozemske. U prilog tome ide i činjenica da je Nizozemska deveta u svijetu po BDP po stanovniku, tako da ih to čini dobrim potrošačima, a cilj je da nam gosti kada dođu ostave što više novaca. Tako neće profitirati samo smještajni sektor nego i svi ostali povezani s turizmom – zaključuje Meić.

Ponuda TZ Pirovac na štandu Hrvatske turističke zajednice na turističkom sajmu u Nizozemskoj (Foto: Rudinapress)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here