Betina je domaćin najvećeg otočnog kartaškog turnira

0
2561
Betina, ilustracija (Foto: Rudinapress)

Betinski kartaši u prvim danima Nove 2018. godine organiziraju već tradicionalni kartaški turnir pod nazivom “Briškula”. 21. kartaški turnir okupit će 20 ekipa s područja otoka Murtera koje će svoje znanje i umijeće kartanja pokazati u srcu Betine kroz narednih mjesec dana.

Utorak, četvrtak, subota i nedjelja od danas, 5. siječnja pa sve do 3. veljače dani su kada će se ekipe s otoka Murtera okupljati u večernjim satima u poznatom kartaškom “utočištu”, restoranu “Na moru” u Betini i natjecati se u kartanju Briškule, Trešete i Trijumfe. Devet betinskih, pet murterskih, dvije tišnjanske, dvije jezerske kao i dvije mješovite betinsko-jezerske i tišnjansko-jezerske ekipe spremno čekaju današnji start.

– Drago nam je što se i ove godine odazvalo toliko igrača, a naročito onih mlađih, što samo pokazuje koliko težimo očuvanju tradicije i druženju u ovim zimskim danima. Svake godine bude puno smijeha i ponešto nervoze, ali to je sve dio igre koja već generacijama povezuje otočke ljude. Ovim putem pozivam sve koji su željni dobrog kartanja i večernje zabave, da nam se svakako pridruže – kaže nam organizator turnira, Davor Bosna.

Po završetku turnira, 3. veljače, slijedi proglašenje najboljih, dok prvih sedam ekipa ide na daljnje razigravanje s najboljih sedam iz susjednih nam Vodica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here