Blagdansko upozorenje iz MUP-a: Ne bacajte petarde i pazite kako vozite

0
2310
Za Badnjak su Tišnjani petarde bacali i u more (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Policija apelira na građane da se suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava na način kojim se može izazvati opasnost za osobe i imovinu, kao i veće uznemirenje građana.

Policijska uprava šibensko-kninska molbu je uputila, kako naglašavaju u priopćenju za javnost, s ciljem povoljnog održavanja stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti osoba i imovine u vrijeme nailazećih novogodišnjih blagdana.

Evo i ostatka priopćenja:

“Posebno apeliramo na roditelje da utječu na djecu sprječavajući ih, a ne potičući, na upotrebu raznih pirotehničkih sredstava za zabavu, a posebno inprovizirajućih sredstava kućne izrade i tako spriječe moguće tragične posljedice.

Ponovno upozoravamo građane na obvezu pravilne uporabe i propisan način prometa pirotehničkih sredstava za zabavu, sukladno odredbama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, uz posebnu napomenu, da je korištenje pirotehnička sredstva namijenjenih za vanjsku uporabu na otvorenim prostorima, kategorije F2 i kategorije F3, dozvoljeno građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja.

Osim toga u ovo blagdansko vrijeme očekuje se veća gustoća prometa na našem području, stoga opetovano upozoravamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače da se pridržavaju prometnih propisa i tako doprinesete sigurnosti u prometu, jer je aktivnost policije samo jedan od čimbenika koji može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica”.

Ostaci božićnog bombardiranja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here