DJ Jakov Tabula: Bura i jugo izvan sezone kvare glazbeni ukus otoka

0
2922
DJ Jakov Tabula u Azimutu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

DJ Jakov Tabula sinoć je u šibenskom Azimutu priredio zanimljivu glazbenu večer pod nazivom “Diskoton – Vaše najdraže trake koje nikad niste čuli”. Šetajući kroz pop-rock i disco glazbu sve do housea, Tabula je donio malo svježine u popularni klub, koji je ovakvom večeri potvrdio svoju parolu o promoviranju raznih kulturnih sadržaja neopterećenih formom.

Mladi Tišnjanin Jakov Tabula poznat je kao umjetnik koji već godinama grafitima i muralima kreira urbani identitet ulica. Kao grafički dizajner svojim zanimljivim rješenjima već dugo sudjeluje u vizualnoj komunikaciji u raznim sferama javnog života, a njegov pečat nose mnogi glazbeni eventi, prije svega elektronskog žanra. Kao DJ široj se javnosti predstavio još prije četiri godine kroz DJ kolektiv Tour de Sound.

Jakov Tabula u Azimutu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nastup u Azimutu iskoristili smo da ga pitamo hoće li i kada će i u Tisnom odsvirati koju gažu.

– Publika na našem otoku i nije baš otvorena za ovakav tip glazbe. Bura i jugo izvan sezone izazivaju veliki poriv za domaćim i radio hitovima koji u mojoj zbirci ne postoje – govori nam Tabula.

Nada se da će ipak imati koju gažu u Tisnom za vrijeme sezone festivala elektronske glazbe u The Gardenu, kada je ovdašnja publika malo otvorenija.

Zvuk koji mladi Tišnjanin vrti širokog je spektra, od r’n’b-a iz 1960-ih, Motown Records plesnjaka, jazza, njemačkog krautrocka, synth popa, opskurnog disca, funka, soulfula, housa, techna… Kako kaže, sve s dobrim groovom i pozitivnom vibrom.

Na glazbeni ukus Tabule utjecaja su imali producenti poput J. Dilla, producenta koji je radio beatove za sve moguće žanrove glazbe koji su završavali na top ljestvicama, Arthura Bakera i Ricka Rubina koji su također zaslužni za podizanje hip hopa na svjetsku razinu, kao i Thea Parrisha i Mikea Dunna čiji pak analogni zvuk zadovoljava uho svakog house ljubitelja.

Do Tabulinog nastupa u Tisnom, zavirite u fotogaleriju iz Azimuta: 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here