Vrsni Škugor i Hodak oduševili publiku u prepunoj crkvi sv. Frane u Betini

0
3280
Božićni koncert Marka Škugora i Viktora Hodaka u Betini (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Betina je večeras bila centar otoka Murtera. Na božićnom koncertu Marka Škugora u prepunoj betinskoj crkvi sv. Frane našli su se kako Betinjani, tako i Murterini, Jezerani i Tišnjani. Večerašnjim su koncertom ujedno i završena ovogodišnja adventska događanja u Općini Tisno.

Božićni koncert u crkvi sv. Frane u Betini otvorio je talentirani i perspektivni mladić iz Tisnoga, Viktor Hodak na violončelu, koji i sam na neki način pripada betinskoj župnoj zajednici. Hodak je naime, kršten u crkvi sv. Frane, a i živio je u Betini do svoje osme godine, kada seli u Tisno gdje i danas živi. Pohađa sedmi razred Osnovne škole Vjekoslava Kaleba, ali i peti razred tamošnje Glazbene škole, gdje uči violončelo u klasi profesorice Danice Čelar. Hodak je izvedbama dviju skladbi na violončelu izazvao ovacije mnogobrojne publike koju je ujedno i prigodno uveo u odlične božićne svjetske i domaće klasike u izvedbi šibenskog pak tenora, Marka Škugora.

“Svim na zemlji”, “Tri kralja”, “Kyrie Eleison”, Tiha noć”, “Panis Angelicus”, “White Christmas”, “Bijeli Božić”, “Feliz Navidad”, i “Radujte se narodi”, pjesme su kojima je Škugor večeras doslovno na noge digao stanovnike otoka Murtera koji su se našli na božićnom koncertu u crkvi sv. Frane u Betini.

– Moram priznati da mi je ovo drugi božićni koncert u životu, prvi je bio tek prošle godine u Jezerima, a ovaj večerašnji nastup mogu spomenuti, ujedno mi je i prvi nastup u ovdašnjoj crkvi, i zbog toga mi je izrazito drago što smo večeras ovdje. S druge pak strane jako mi je žao što sve ove pjesme pjevam zapravo samo jedanput godišnje i volio bih da ubuduće to bude češće. Bilo je stvarno prekrasno, vidio sam da su ljudi uživali, a to je ono što mi je posebno drago. Najteže mi je bilo složiti večerašnji repertoar jer je teško odučiti što ne pjevati, ali kako se čini odabrane pjesme bile su pun pogodak – rekao nam je Marko Škugor po završetku večerašnjeg koncerta.

Ni direktorica Turističke zajednice mjesta Betina nije krila zadovoljstvo večerašnjim koncertom. – Ja sam stvarno preugodno iznenađena odazivom publike na ovaj koncert, a i njihove reakcije zbilja su odlične. Mogu samo na kraju ove divne večeri pohvaliti Viktora Hodaka i Marka Škugora na njihovim izvedbama – kaže nam Ana Mijat, direktorica Turističke zajednice mjesta Betina.

U svakom pogledu bio je ovo koncert za pamćenje koji je ujedno i prigodno zatvorio ovogodišnja adventska događanja u Općini Tisno. Božićni koncert Marka Škugora i Viktora Hodaka organizirala je Turistička zajednica mjesta Betina, Općina Tisno i Župa crkve sv. Frane Betina.

Kako je večeras bilo u crkvi sv. Frane u Betini pogledajte u fotogaleriji:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here