Sretan Božić! “Budimo na strani čovjeka”

0
2362
Ponoćka u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Božić je ponoćkom dočekan i u crkvi sv. Duha u Tisnom, gdje je svetu misu vodio tišnjanski župnik i dekan Tišnjanskog dekanata don Lazar Ćibarić.

Bog se s nebesa nije spustio slučajno. Došao je među nas, rekao je don Lazar, kako bi pokazao svoju ljubav za čovjeka, kako bi bio jedan od nas.

– Isus čije rođenje danas slavimo došao je među nas kako bi nam bio put, kako bi nas pozvao da budemo na strani svjetla, na strani dobrote, morala, istine, poštenja, da budemo na strani čovjeka – rekao je don Lazar.

Pozvao je vjernike da se ne plaše, jer što god nam se činilo, Bog je čovjeku dao sposobnost da svojim razumom, u svojoj savjesti, prepozna i odvoji dobro od zla. S ovim Božićem se još jednom se spustio s nebesa i pridružio ljudima kako bi svakome pomogao raspoznati istinu i postići puninu života.

Na ponoćki u tišnjanskoj župnoj crkvi nije bila gužva. No, sva su sjedeća mjesta bila ispunjena tako da je malo tko misu proveo na nogama. Don Lazar Čibarić je, među ostalim, izrazio i zadovoljstvo što Tišnjani bar za vrijeme ponoćke nisu detonirali pirotehniku.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here