Turnir “Regule-Pegule” – slavili Kosirina i Zdrače

0
2952
Regule-Pegule (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na umjetnoj travi prostrtoj na središnjem betinskom Trgu na moru u petak i subotu je održan tradicionalni, 9. po redu Malonogometni turnir Regule-Pegule, koji je osim sportskog nadmetanja sudionicima i slave pobjednicima donio i mnogo živosti i veselja cijeloj Betini.

Na turniru je sudjelovalo ukupno 12 muških i četiri ženske ekipe s ukupno 80 igrača(ica). Bilo je napeto i gusto do samoga kraja. Pobjednici turnira su ekipa Kosirina (Frane Pavić, Ante Mikuličin i Luka Jakovčev) koji su u finalnoj utakmici sa 7 – 6 pobijedili ekipu Varoš (Marko Magazin, Krešimir Šandrić, Zoran Bokan, Dragan Juroš). Treći su bili ekipa Bilave (Dume Jušić, Jere Magazin, Nedjeljko Sladić i Matija Jakas) koji su u finalom ogledu pobijedili u ekipu Gradina rezultatom 4 : 1.

Među ženskim ekipama najbolja je bila Zdrače – s predsjednikom MNK Kalafat Lukom Jakovčevom(Foto: MNK Kalafat)

Među ženskim ekipama najbolje su bile igračice ekipe Zdrače (Vesna Brkić, Ana Šikić, Vana Balin, Marija Vuksanić i Mare Brajković)  koje su u finalu s 3 : 0 pobijedile ekipu Pumpurela (Magdalena Jurkić, Anđela Bosna, Nada Periš, Kate Markov i Nina Brajković).

Najbolji igrač turnira i najbolji strijelac bio je Dume Jušić, koji je postigao čak 11 zgoditaka za ekipu Bilave. Najbolja nogometna ekipa turnira je Zdrače. Ovaj ženski nogometni sastav pobijedio je u svim utakmicama u kojima je nastupao, zabivši 12 golova i primivši samo jedan. Malonogometni turnir bio je i dobar povod za druženje te je neposredno uz pozornicu i božićni bor, uz glazbu s razglasa, priređena večera za sve sudionike turnira i navijače.

Ekipa Kosirina pobjednici su turnira “Regule-Pegule” – pehar u rukama Luke Jakovčeva

Organizator ovog blagdanskog eventa u srcu Betine je Malonogometni klub Kalafat, koji je u njega uz mnogo truda i rada uložio i velika sredstva. Umjetna trava, šponde i tribine konstruirane za Regule-Pegule bit će na Trgu na moru korišteni u nekoliko sličnih događanja koja se planiraju već za proljeće i ljeto, a za jubilarno 10. izdanje ovog blagdanskog turnira najavljuje se širenje kruga sudionika i pravi pravcati spektakl.

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here