Čarobna blagdanska noć u pirovačkoj kino dvorani: Koncert pjevačkih zborova i klape oduševio publiku

0
1984
Božićni koncert Pjevačkog zbora Sveti Juraj (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Pjevački zbor Sveti Juraj iz Pirovca, pirovačka klapa Šantarel kao i Pjevački zbor Lira iz Vodica sinoć su svojim raznolikim repertoarom uistinu unijeli duh Božića među pirovačku publiku koja je pak guštala u jednosatnom programu.

Zajedničkim nastupom zborova Sveti Juraj iz Pirovca i Lira iz Vodica, a splitskom pjesmom “Dobra večer, Bog da” svečano je započeo sinoćnji božićni koncert u pirovačkoj kino dvorani. Nakon pozdravne pjesme kojom su zborovi poželjeli dobrodošlicu publici, izveli su još dvije zajedničkim nastupom, a u pratnji pijanista Borne Ercega – “Božić je” J. Banova, i “Pastorela” L. Couperina.

Zajednički nastup zborova (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Klapa Šantarel iz Pirovca predstavila se murterskom božićnom pjesmom “Preveliku radost”, kao i “Božićnim zvonima” V. Vuletina. Četiri pjesme potom su izveli gosti iz Vodica, Pjevački zbor Lira. Na repertoaru su se tako našle “Kad se Isus, Ditić u Betlem porodi”, “Vesel’mo se ov’ čas”, “The Little Drummer Boy”, te “Oh, happy day” koju je predvodila mezzosoprnistica Jelena Pletikosa. Potom su pijanist Borna Erceg i mezzosopranistica Jelena Pletikosa interpretirali englesku tradicionalnu božićnu pjesmu “What child is this?”, kao i neizostavnu “Have Yourself a Merry Little Christmas” kojima su izazvali ovacije publike.

Klapa Šantarel (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Pjevački zbor Lira i mezzosopranistica Jelena Pletikosa (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Kako se koncert bližio kraju predstavili su se i domaćini, Pjevački zbor Sveti Juraj iz Pirovca, pjesmama “White Christmas”, “Djetešce mileno“, “O, Isuse ove noći”, “Gloria” i “Shchedryk“. Zajedničkim nastupom zborova i klape, odabranim božićnim pjesmama završio je ovogodišnji božićni koncert Pjevačkog zbora Sveti Juraj Pirovac, a potaknuta pozitivnim nabojima u kino dvorani u izvedbi im se pridružila i pirovačka publika koja je oduševila svojim glasovnim mogućnostima.

Vrijedno je spomenuti kako su sinoć osim koncerta spomenutih zborova i klape, a prije početka istog na samom ulazu u pirovačku kino dvoranu na postavljenom štandu suvenire i božićne ukrase izlagali učenici Osnovne škole Pirovac i Forum mladih SDP Pirovac. Posjetitelji sinoćnjeg koncerta tako su svojim dobrovoljnim prilozima pripomogli školskoj knjižnici pri kupnji knjiga za lektiru.

Forum mladih SDP Pirovac (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Ukrasi (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here