FOTO Održana božićna priredba učenika OŠ Vjekoslava Kaleba

0
3074

Danas je u holu tišnjanske Osnovne škole održana tradicionalna božićna priredba bogatog repertoara u kojoj su sudjelovali školarci iz Tisnoga i Jezera.

Ovogodišnju božićnu priredbu otvorio je zbor Osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno, pjesmom “Bijeli Božić”, a ista se nastavila igrokazom učenika trećeg i četvrtog razreda. Igrokaz naziva “Novogodišnje želje” pripremila je učiteljica Helena Čorkalo. Kohlerovim etidama, Lujka Obratov predstavila se publici svirajući flautu, dok su potom slijedile recitacije u interpretaciji učenika trećeg razreda pod vodstvom učiteljice Irene Višić. Mali zbor jezerske škole pod vodstvom učiteljice Paule Zorzin izveo je također prigodne božićne pjesme, dok je dramska skupina viših razreda izvela igrokaz naziva “Plava boja snijega” koji je izazvao ovacije publike. Učenici nižih razreda pod vodstvom učiteljice Mirne Markanović plesali su na neizostavnu božićnu pjesmu “Zvončići”, dok su pak drugaši iz Jezera pod vodstvom učiteljice Sanje Milin izveli igrokaz naziva “Božićna priča”. Učenica Korina, na klaviru je izvela skladbu “Šest ekoseza” Ludwiga van Beethovena, dok su potom pak pod vodstvom učiteljice Dragane Horvatović recitirali i učenici četvrtog razreda jezerske škole. Božićna priredba ne bi bila priredba da sve prisutne nije svojom izvedbom “Arabeske” na violončelu počastila Nina Lucia Perina. Priredbu koja je oduševila sve prisutne zaključili su zboraši pod vodstvom Danke Oreb-Jajac.

Hol Osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno odzvanjao je danas od dječjeg plesa i pjesme na ponos ravnateljice te škole, svih učitelja ali i mnogobrojne publike. Upravo to i jest smisao ovakvih božićnih priredbi, ali i najljepši poklon roditeljima čija djeca sudjeluju u istoj.

Djelić atmosfere s ovogodišnje božićne priredbe u Osnovnoj školi Vjekoslava Kaleba Tisno, donosimo u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here