Emotivno prijepodne u Maestrala: Darovi su na pravoj adresi!

0
2662
Dragana Štambuk, voditeljica odjela u Dječjem domu Maestral (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Veliki plišani medo, crvena šminka, lak za nokte, društvene igre, majica, bon za mobitel, velika šalica, ručni sat, lopta, lutka, slatkiši… Poželjela su to djeca i štićenici Dječjeg doma Maestral u Splitu, a dobrom organizacijom i koordinacijom Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, nepoznati ljudi odlučili su im te želje i ispuniti. Danas su svi ti, pažljivo umotani poklon paketi, stigli na pravu adresu.

Riječ je o hvalevrijednoj humanitarnoj akciji naziva “U vrijeme darivanja, darujmo” koja je i ove, kao i prošle godine kroz mjesec prosinac ujedinila mnoge koji su se sjetili onih kojima je pomoć neophodna, ponajviše u vrijeme Adventa, Božića, darivanja i poklona… Više od sto poklon paketa danas je tako dostavljeno na pravu adresu – u Dječji dom Maestral Split.

Općinskim kombijem entuzijastična ekipa Narodne knjižnice i čitaonice Tisno u koju su ubrojeni, ravnateljica i knjižničarka iste kao i njihovi volonteri i volonterke u jutarnjim je satima krenula put Splita. Širom otvorenih vrata ali i srca, u Maestrala su ih pak dočekale tamošnje tete i djeca vrtićke dobi. Pjesmi, plesu, društvenim igrama, čitanju priča kao i crtanju nije bilo kraja. Novostečeni prijatelji nisu se mogli odvojiti jedni od drugih.

– U razgovoru s Draganom Štambuk, voditeljicom odjela u Maestrala saznali smo mnoštvo detalja koji će nam pomoći u budućim akcijama, jer nikako ne želimo da se naših malih novih prijatelja sjetimo samo u vrijeme Adventa. O narednim akcijama obavijestit ćemo na vrijeme – kaže nam ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno Silvija Ćurić.

Kako je danas bilo u Dječjem domu Maestral pogledajte u našoj fotogaleriji: 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here