Dječja božićna priredba očarala Betinu

0
2612
Dječja božićna priredba u Betini (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Velika dvorana Informacijskog centra NP Kornati i PP Vransko jezero u Betini bila je pretijesna za sve koji su htjeli vidjeti božićnu priredbu što su je danas priredila djeca iz vrtića “Školjkica” i đaci betinskog Područnog odjela Osnovne škole “Murterski škoji”.

Pod vodstvom strpljivih učiteljica Matije, Daniele i Edite te svojih teta Tamare i Vesne su djeca su plesala, pjevala i glumila kako bi dočarala svoj doživljaj Božića i njegovih vrijednosti. U predstavi je sudjelovalo više od 60 djece s ukupno devet toćaka, među kojima se našla recitacija naslova “Što je sreća” i plesna koreografija prigodne pjesme “Zvončići”.  Izvedbom igrokaza “Snježni Božić” i “Da li se isplati biti dobar” djeca su se zapitala koliko nam zaista trebaju svi pokloni koje dobivamo u blagdanske dane te nas podsjetila na pojam skromnosti.

Oni najmlađi iz dječjeg vrtića “Školjkica” su zajedničkim snagama pjevali “Blistaj, blistaj zvijezdo mala” i “Spavaj mali Božiću” te su također ispričali priču o tri zvijezde prijateljice, posjeti tri Sveta Kralja malom Isusu i susretu pastira i anđela.

Dječja sekcija KUD-a “Zora” oduševila je izvedbom pjesme “Radujte se narodi” i prikazom nekadašnjih dječjih igara.

Evo i nekoliko fotografija s priredbe:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here