NAJAVA Prvi samostalni recital flautistice Lujke Obratov

0
2380
Lujka Obratov (Foto: Arhivska fotografija, Rudinapress)

Flautistica Lujka Obratov uz pratnju prof. Mirjane Erceg Runjić održat će svoj prvi samostalni recital u holu osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno, danas, 9. prosinca s početkom u 18 sati.

Tišnjanka Lujka Obratov odlična je učenica šestog razreda osnovne glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku gdje kao glavni predmet uči flautu inače kod prof. Ruže Raguž Cukrov, no ove godine kod prof. Martine Vlastelica.

– Lujka jako voli svoj instrument, predano i temeljito vježba, redovito pohađa seminare flaute kod prof. Penezić i prof. Župan i jako je veseli komorno muziciranje, a među ostalim i redoviti je član Puhačkog orkestra Tisno. Lujka isto tako planira nastaviti svirati flautu i u srednjoj školi i ove školske godine ima u planu ići na flautistička natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu – kaže nam Lujkina profesorica Ruža Raguž Cukrov.

Vrijedno je podsjetiti kako je tišnjanska flautistica Obratov osvojila zapažene ­nagrade na brojnim natjecanjima. Prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu osvojila je ove godine, kao što je prvu nagradu također ove godine osvojila i na Međunarodnom natjecanju Daleki akordi, dok je na istom tom natjecanju 2015. godine osvojila drugu nagradu. Nedavno je također i jedna od dobitnica godišnjeg priznanja Općine Tisno.

Kako nam kaže prof. Raguž Cukrov, na današnjem recitalu koji je zakazan u holu osnovne pkole Vjekoslava Kaleba Tisno, Lujka će se uz pratnju prof. Mirjane Erceg Runjić predstaviti djelima E. Köhlera, B. Moliquea, C. W. Glucka, J. Ruttera, I. Kuljerića i Ph. Gauberta.

Početak je u 18 sati. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here