“Božić je u mome mistu”- gore lampice i na murterskoj Rudini

0
4747
Večerašnje paljenje božićnih lampica u Murteru (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Uz vatromet i pjesmu djece iz vrtića Pčelica na Rudini u Murteru večeras je upriličena svečanost paljenja božićnih lampica.

Istovremeno s lampicama na boru podignutom na Rudini upaljena je i blagdanska rasvjeta u cijelom mjestu, čime je obilježen početak Adventa u Murteru.

– Smatramo da je otok Murter jedan od najbolje i najkvalitetnije okićenih otoka u Dalmaciji i šire. No, nije sve u božićnim ukrasima – još jednom smo se potrudili organizirati još raznovrsniji i bogatiji adventski program. Vjerujemo da su dvije općine na otoku zajedničkim trudom uspjele organizirati Advent kakvog se ne bi posramili mnogo veći gradovi – ponosan je načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov.

Advetntsko razdoblje u Murteru broji mnoštvo događanja, od sajmova, dječjih predstava do mjuzikla.  Jedan od najzanimljivijih bit će upriličen 17. prosinca, kada Općina planira na sajam i veliki domjenak na Trgu Rudina pozvati Djeda Božićnjaka da sa svojim saonicama/kočijom s upregnutim konjima uveseli najmlađe. Program će voditi dva klauna, a Djed Mraz će voziti djecu u svojoj kočiji sve do večeri, kada će u kino sali Žut biti upriličena predstava “Crvenkapica”.

– Ovakav program već se lani pokazao punim pogotkom. Djeca su bila prezadovoljna Djedom Mrazom i kočijom, što je nama najvažnije, tako da ove godine nećemo mijenjati taj dio programa.  Tk ćemo se malo više potruditi oko detalja – istaknuo je načelnik Turčinov.

Današnji program je završen svetom misom u crkvi Sv. Mihovila gdje će bratovština Sv. Nikole iza mise također dijeliti prigodne poklone za djecu povodom blagdana Sv. Nikole.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here