FOTO Općina Tisno ove godine stipendira 32 najbolja studenta

0
3410
U sali za sastanke okupili su se najuspješniji studenti s područja općine (Foto: Tisno.hr)

U sali za sastanke Općine Tisno jutros je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju u akademskoj godini 2017./’18.

Ove su godine stipendije dobila 32 studenta i oni će od Općine Tisno primati po 700 kuna na mjesec, za što je u proračunu osigurano 300.000 kuna. Načelnik Ivan Klarin, koji je u ime Općine potpisao ugovore, čestitao je svim studentima koji su dobili stipendije, odnosno zaslužili ih svojim učenjem.
– Ove godine vratili smo se na stipendiranje studenata po njihovom uspjehu, jer su se posljednje dvije godine, kada su općinske potpore dobivali svi redoviti studenti, na žalost utvrdile brojne zloupotrebe. No, zato su sada ovdje okupljeni trenutno najbolji, najuspješniji studenti s područja naše općine. Čestitamo vam i želimo i ubuduće puno uspjeha u učenju, a kad diplomirate da se vratite u svoj rodni kraj – rekao je Klarin u svom prigodnom, kratkom obraćanju studentima.

Hoće li sa stečenom diplomom živjeti u svojem mjestu, dodao je Klarin, ne ovisi samo o studentima, već i svemu što će nailazećem razdoblju raditi ova Općina, ali i Županija i država. Ove stipendije ovdje promatraju kao investiciju u budući razvoj i Općina jamči da će sa svoje strane pokušati napraviti sve što je u njenoj nadležnosti kako bi ovi mladi ljudi nakon diplome imali mogućnost zaposlenja u mjestima iz kojih su otišli na studij.

Kako je bilo na potpisivanju ugovora, pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here