Novi program tišnjanske knjižnice: “Roditelji s bebama i malom djecom dobrodošli u knjižnicu”

0
2026
Josip Stilinović (Foto: NKC Tisno)

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno ovih je dana pokrenula novi program pod nazivom “Roditelji s bebama i malom djecom dobrodošli u knjižnicu”.

Program “Bebe u knjižnici” provodi se inače u brojnim knjižnicama diljem Lijepe naše, a ravnateljica tišnjanske knjižnice i čitaonice vjeruje da će isti zaživjeti i na našem području.

– Spomenuti program za bebe i djecu do 3 godine starosti uz prisutnost roditelja u našoj knjižnici zamišljen je u obliku druženja beba i djece rane dobi, kaže nam ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, Silvija Ćurić i dodaje – Naši će se najmlađi članovi u knjižnici moći slobodno kretati, birati igračke, listati slikovnice uz pomoć roditelja, crtati, ali i sudjelovati u prigodnim programima u skladu s vlastitim mogućnostima. Stoga, želja mi je napomenuti da su dobrodošli svi – oni koji pužu, ne pužu, koji govore ili samo slušaju.

Slikovnice na dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Tisno su pogodne za najmlađe korisnike jer se njima djeca ne mogu ozlijediti. Napravljene su od materijala koji su nježni, podatni za rukovanje, mekani, nalaze se tu i slikovnice-igračke, slikovnice od pliša s puno više slika nego teksta što je ujedno i privlačnije djeci.

Istraživanja su pokazala da djeci treba čitati od kad su bebe. Danas sve više osnovnoškolaca ima problema u školi jer nisu na vrijeme barem listali knjige te nisu razvili predčitalačke vještine.

– Cilj nam je uvesti dnevno čitanje od barem petnaestak minuta. Osim što će djeca od malih nogu zavoljeti knjigu, pa tako i knjižnicu, i roditeljima će druženja ovakvog tipa koristiti za razmjenu iskustva i rješavanje nedoumica vezanih uz odgoj vlastitog djeteta – kaže nam ravnateljica Ćurić.

Vrijedno je kazati kako je najmlađi član tišnjanske knjižnice za sad Josip Stilinović star 14 mjeseci.

Josip Stilinović (Foto: NKC Tisno)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here