Za čišći i ljepši Murter – novi direktor Murtele d.o.o. je Petar Ježina

0
6928
Petar Ježina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općina Murter-Kornati u nailazećem razdoblju kani posvetiti posebnu brigu unaprjeđenju svojih komunalnih djelatnosti – Komunalno poduzeće Murtela d. o. o. u ponedjeljak preuzima Petar Ježina koji najavljuje novine u funkcioniranju tvrtke.

Mladi inženjer geodezije na mjesto direktora Murtele dolazi iz Državne geodetske uprave, šibenskog Područnog ureda za katastar. Po isteku ugovora dosadašnjem direktoru Murtele Anti Turčinovu Općinsko vijeće Općine Murter-Kornati na svojoj sjednici 10. studenog jednoglasno se odlučilo za njegovog nasljednika predložiti Petra Ježinu te ga je Skupština poduzeća već u ponedjeljak imenovala. Osim visoke stručne spreme, poslova u struci koje je obavljao u više geodetskih tvrtki i u Državnoj geodetskoj upravi, za vođenje Murtele dodatno ga kvalificira i to što je svojevremeno u Murteru radio kao komunalni redar te je volonterski obnašao dužnost zamjenika načelnika.

– Djelatnost komunalnog poduzeća složen je skup iznimno važnih poslova koje lokalna samouprava obavlja za svoje građane. Imenovanje na čelo Murtele znak je velikog povjerenja kojeg kanim opravdati te ću vrlo skoro u poduzeću provesti niz organizacijskih i tehničkih promjena s ciljem bitnog podizanja razine kvalitete usluge – rekao nam je Ježina.

O kakvim se točno promjenama radi za sada je, međutim, rano govoriti.

– Prvi tjedan ću iskoristiti da se detaljno upoznam sa stanjem u Murteli, nakon čega slijede sastanci s djelatnicima, najprije zajednički pa onda i individualni. Potom slijedi izrada tjednih, mjesečnih i godišnjih planova te početak njihova provođenja. Vjerujem da je Murtela s boljim planiranjem i promjenama u metodologiji rada u stanju već do ljeta uspostaviti jednu višu razinu usluge, kakva se zahtijeva u jednom turističkom mjestu i kakvu zaslužuju naši mještani – kaže Ježina.

Osim redovitih poslova odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada, održavanja zelenih i javnih površina, parkinga, vezova, tržnice… pred Murtelom je i završetak sanacije nekadašnjeg deponija Hripe, uspostava sustava sortiranja otpada i naplate usluge odvoza po stvarnoj količini smeća, umjesto po veličini objekta…

– Vjerujem da je Murtela to u stanju kvalitetno provoditi, zajedno s ostalim službama Općine. Reorganizacija i sve novine koje kanimo uvesti iziskivat će, međutim, i više reda i discipline. Ja se nadam da ću zbog zajedničkog cilja imati razumijevanje i potporu svih djelatnika Murtele, kao i svih mještana Murtera  – rekao je Ježina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here