Tisno: Odigrana predstava za djecu “Znakovi za najmlađe”

0
2072
Predstava "Znakovi za najmlađe" (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Općina Tisno, kao i Narodna knjižnica i čitaonica Tisno pobrinule su se da zanimljivim sadržajima u Danima Općine neizostavno počaste i one najmlađe. Tako je danas u njihovoj organizaciji u ovdašnjem Društvenom domu odigrana predstava „Znakovi za najmlađe“ kazališta Smješko iz Zagreba.

Najmlađi mještani općine Tisno u ovdašnjem Društvenom domu pojavili su se u značajnom broju te su svojim smijehom pozdravili zanimljivu izvedbu kazališta Smješko. Iako je predstava prvenstveno namijenjena djeci, u njoj je na očigled uživala i starija pratnja. Glavni lik predstave „Znakovi za najmlađe“ je semafor, kojeg glumi Hrvoje Zalar, a koji neumorno prati promet na raskršću i upoznaje djecu sa svojim prijateljima točnije prometnim znakovima i pokazuje im kako im oni mogu pomoći u prometu.

Kroz zanimljive i edukativne situacije u predstavi prometni znakovi postaju tako i dječji prijatelji i čuvaju ih od nepotrebnih opasnosti. Predstava je u osnovi zabavna, ali ipak i diskretno podsjeća na crne statistike na našim cestama i teške saobraćajne nesreće u kojima često najmlađi, upravo zbog svoga neznanja i neiskustva postaju žrtvama.

Kako je bilo danas u Društvenom domu pogledajte u fotogaleriji:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here