FOTOGALERIJA Dobar start karataša Karate škole Tisno

0
3350
Karataši Karate škole Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Da karate ima utjecaja na razvoj djece kompletno, što mentalno, što psihički, što tjelesno mogli smo zaključiti na sinoćnjem održanom treningu mladih karataša u Tisnom.

Karate škola Tisno nedavno je započela novu sezonu, a na početku iste svaki je član na poklon dobio klupsku majicu, ruksak i kimono. No, to nije sve, ove su godine karataši startali s treninzima u novouređenoj dvorani. Osim novih profesionalnih podnih podloga za vježbanje, ukrašeni su i zidovi u njihovoj maloj dvorani.

– Jednakost i jednak start je zapravo misija našeg kluba. Cilj nam je prije svega naučiti djecu osnovama razvoja tolerancije i poštivanja različitosti među ljudima – kaže nam trener karataša Dragan Karan.

Kako smo imali prilike vidjeti sinoć, karataši iz Tisnog, Jezera, Betine i Murtera jednosatni su trening odradili s velikim osmijehom na licu. – Motivacije i samopouzdanja im ne nedostaje – kaže nam u razgovoru njihov trener, koji ne krije zadovoljstvo velikim odazivom novoupisanih članova.

Karataši Karate škole Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Za sad nas ima 35 u grupi, što me iznimno veseli, tim više što ove godine konačno imamo dosta upisanih mladih karataša iz Tisnog, što inače nije bila baš česta pojava – kaže nam Karan.

Prigodu za dokazivanje praćenu trudom i radom mladi karataši s područja otoka Murtera – Matija Vodanov, Ante Kaleb i Emanuela Milaković neće propustiti ni danas na Dalmacija Open turniru u Splitu.

Emanuela Milaković, Matija Vodanov, Ante Kaleb (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Uzbuđenje je na nivou, vježbamo, radimo na sebi, a uvelike nam pomažu članovi obitelji, koji su hvala Bogu poslušni i rade po našim pravilima – uz smijeh nam kažu Matija, Ante i Emanuela.

Prateći tako rezultate Karate škole Tisno, mnogi roditelji opravdano potiču djecu da se bave sportom koji obogaćuje život, odnosno načela i trening karatea svakako prepoznaju kao sredstvo za jačanje osobnosti i samopouzdanja, što i u potpunosti jest.

Pogledajte kako nam je bilo sinoć u dvorani s karatašima Karate škole Tisno: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here