Čitajmo im od najranije dobi: Tišnjanska knjižnica u dječjem vrtiću “Spužvica”

0
2103
Mališani dječjeg vrtića "Spužvica" s knjižničarkom Mirelom (Foto: NKC Tisno)

Prvi je petak u studenom, što u prenesenom značenju znači druženje vrtićaraca iz Tisnog u ovdašnjoj knjižnici, a ovaj danas se čak uklopio i u “Mjesec hrvatske knjige”.

Pričom o Medvjedu i Medvjedici, Mirela Klarin, knjižničarka Narodne knjižnice i čitaonice Tisno danas je obradovala mališane dječjeg vrtića “Spužvica”.

– Zbog današnje kiše koja je padala od ranih jutarnjih sati, djeca sa svojim tetama nisu bila u mogućnosti doći u naše prostorije, stoga sam se ja uputila prema njima. Čitali smo, pričali, igrali igre asocijacija. Djeca su bila oduševljena, a moram priznati da i ja također – kaže nam Mirela Klarin.

Mirela Klarin u vrtiću (Foto: NKC Tisno)

Mališani su s velikim oduševljenjem slušali priče koje je pripremila knjižničarka nakon čega su mogli i sami prelistati slikovnice koje je tom prigodom donijela u vrtić i tako im dio knjižničnog ugođaja prenijela u njihov prostor. Druženje je tako prošlo u vrlo ugodnoj atmosferi spojivši manifestaciju “Mjesec hrvatske knjige” ali i zasigurno nastavak realizacije kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja pod nazivom Čitaj mi koju Narodna knjižnica i čitaonica Tisno kontinuirano provodi tijekom cijele godine.

Danas je mališanima bila još jedna prilika da se druže s knjižničarkom i knjigama, a kako nam kažu tete i knjižničarka pokazali su se kao izvrsni domaćini.

– Na kraju me posebno oduševio jedan dječak. Naime, kad sam završila, dodao mi je moj đemper, torbu i otvorio vrata. Ajme što je sladak! Na kraju kaže “Do viđenja, vidimo se opet” – zadovoljno nam kaže Mirela Klarin.

Knjižnica u vrtiću (Foto: NKC Tisno)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here