Pirovčanin Andrija Savić za broncu Dalmatinske Trail lige trčao 211 km

0
3768
Andrija Savić na jednoj od utrka (Foto: FB)

Član Društva sportske rekreacije Fortuna Andrija Savić (21) iz Pirovca na svečanosti održanoj proteklog vikenda u Veloj Luci okićen je brončanom medaljom Dalmatinske Trail lige.

U devet kola Dalmatinske Trail lige koja je održana od 11. veljače do 23. rujna ove godine sudjelovalo je ukupno 1114 natjecatelja. Proteklog vikenda u Vela Luci upriličena je svečanost na kojoj su nagrađeni najbolji i najvjerniji natjecatelji. Osmero natjecatelja koji su nastupili na svim utrkama Dalmatinske Trail lige dobili su posebne medalje za vjernost. Među njima, treće je mjesto zauzeo Andrija Savić iz Pirovca s osvojenih 1013 boda.

Najbolji trkači Dalmatinske Trail lige – proglašenje u Vela Luci (Foto: Facebook)

Savić je u ovih nekoliko mjeseci pretrčao ukupno 211 kilometara, na utrkama u Splitu, Omišu, Drnišu, Jasenicama, Gati, Tisnom, Lastovu, Kozjaku i Veloj Luci.

– Zadovoljan sam sveukupnim rezultatom s obzirom na to da sam bio u konkurenciji s odličnim trkačima. Otrčao sam svih devet kola. I, iako obožavam staze na otoku Murteru, koje su ujedno bile i dio Tisno Traila, moram priznati da sam najviše uživao na stazama Marjana u Splitu i u Jasenicama – kaže nam Andrija Savić.

Andrija Savić (Foto: privatni album)

Priznanje iz Vele Luke i iskustvo s ovih utrka bit će mu vjetar u leđa. – Ova medalja, nagrada i priznanje definitivno su mi poticaj za dalje. Iskreno, mislim da sam do toga došao spletom dobrih okolnosti, s obzirom na to da se sportom ovakvog tipa bavim nekih godinu i pol, a sad sam već na dobroj odskočnoj dasci te ću lako krenuti s treninzima i utrkama u novoj godini – dodaje Savić.

Sezona za Trail trkače nije gotova. Savić će imati prilike još trčati ove godine, pa i u blizini kuće. Čekaju ga Žirje Trail, Kaprije Trail i noćna utrka u Vodicama.

Andrija Savić (Foto: privatni album)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here