PIROVAC Nesreća na križanju Zadarske s Magistralom – Škoda se nije zaustavila pred znakom STOP

0
2305
Pijeskom su posuti ulje i benzin što su nakon sudara iscurili (Foto: RP/HP)

Policija je jutros izvijestila da je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u 18,50 sati u Pirovcu teške i po život opasne ozljede zadobio 67-godišnji vozač Škode.

Nesreća se dogodila na raskrižju pirovačke Zadarske ulice i državne ceste D-8 (Jadranska magistrala) zbog nepoštivanja prednosti prolaska.  Izlazeći iz Zadarske ulice na raskrižje s Magistralom, koja je prometnim znakom ‘STOP’ označena kao cesta s prednošću prolaska,  67-godišnjak u Škodi šibenskih registracijskih oznaka nije se zaustavio da propusti sva vozila koja su nailazila. Sudario se Renaultom šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji vozač. Škoda se zarotirala i nastavila se nekontrolirano kretati Magistralom. Izletjela je s kolnika i udarila u Mercedes i Audi šibenskih registracijskih oznaka koji su bili parkirani na makadamskom proširenju.
Kako kaže Policijska uprava šibensko-kninska u svom priopćenju, o ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 67-godišnjeg vozača Škode će biti podnijet i Obvezni prekršajni nalog. Platit će kaznu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U sudaru je ozlijeđena i 29-godišnja putnica iz Renaulta. No, njene su ozljede lakše. Vozač Škode se liječi u Općoj bolnici Šibenik.

Škoda je izlazila na Magistralu iz gornjeg dijela Zadarske (Foto: RP/HP)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here