FOTO Mjesec hrvatske knjige počeo u Baganelovici u Jezerima

0
2004
Mjesec hrvatske knjige u Baganelovici (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Počeo je “Mjesec hrvatske knjige”. Za početak, danas je počeo i u općini Tisno, krenuvši s mališanima dječjeg vrtića “Ribica” iz Jezera u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica.

Ovogodišnja manifestacija “Mjesec hrvatske knjige” inače, vrijedno je kazati okuplja 2000 programa u 213 knjižnica među kojima je i ona tišnjanska. Narodna knjižnica i čitaonica Tisno tako je danas, 18. listopada započela mjesečni program obilježavanja spomenute manifestacije. Pričanjem i čitanjem priča, ali i crtanjem i modeliranjem zadanih zadataka, mališani dječjeg vrtića “Ribica” iz Jezera uz pomoć teta i knjižničarke proveli su edukativno-zabavno prijepodne u Baganelovici.

Mališani dječjeg vrtića “Ribica” s knjižničarkom Klarin (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Knjižničarka Mirela Klarin ispričala je tako mališanima priču o Medvjedu i medvjedici, ali i pročitala im pjesmicu o Tužnom kelju.

– Pošto su dani ispred i iza nas nekako posvećeni hrani, odnosno, u tijeku su Dani kruha, 16. listopada obilježava se Dan hrane, a 20. listopada je Dan jabuke, današnje druženje s mališanima iz vrtića osmislili smo upravo tako da smo odabrali priče i pjesme o hrani, a kasnije smo, kao što ste vidjeli i crtali hranu, igrali igru asocijacija, ali i modelirali voće, povrće, žitarice i slično – kaže nam Mirela Klarin.

Crtajući voće i povrće mališani su se uistinu zabavili (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Djevojčice i dječaci dječjeg vrtića Ribica tako su prilikom današnjeg druženja pokazali koliko je široko njihovo znanje o voću i povrću, ali i kakve su njihove prehrambene navike. Iz njihovih priča mogli smo samo zaključiti kako je ovo uistinu jedna generacija koja zna kako se pravilno hraniti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here