Betina – Prezentacijski centar i Muzej nezaobilazni u terenskoj nastavi

0
3008
Prezentacijski centar PP Vransko jezero i NP Kornati - izlaganje voditeljice Andreje Vlaić (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Programi Prezentacijskog centra Parka prirode Vransko jezero i Nacionalnog parka Kornati koji je u svibnju otvoren u Betini postaju nezaobilazni dio terenske nastave osnovnih škola – o bogatstvu naših parkova proteklog tjedna ovdje su učili učenici šestih razreda OŠ Juraj Šižgorić iz Šibenika i OŠ Murterski škoji iz Murtera.

Kako se moglo primijetiti, djeci se svidio izlazak iz učionica i bila su zadivljena viđenim. O bogatstvu i posebnostima biljnog i životinjskog svijeta dvaju nacionalnih parkova prezentaciju za šestaše su upriličile voditeljice Andrea Vlaić i Tina Bareša. U svom posjetu Betini šestaši iz Šibenika, Murtera i Betine su vidjeli i nezaobilazni Muzej betinske drvene brodogradnje te su učili o gradnji brodova na navozima i halama Brodogradilišta i marine Betina.

Prezentacije u Prezentacijskom centru PP Vransko jezero i NP Kornati, najavljuju voditeljice, nastavljaju u suradnji sa drugim školama iz županije.

– Učenici jako dobro reagiraju na ovaj vid terenske nastave. Pokazuju veliko zanimanje i vrlo aktivno sudjeluju, što je jako dobar signal i putokaz za razvoj projekata i programa našega centra – zadovoljna je Andrea Vlaić.

Učenici dobro reagiraju na ovaj vid terenske nastave (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here