Mala svečanost s velikim povodom – Općina Tisno darivala mlade parove

0
4235
Zajednička fotografija načelnika s mladim parovima i djecom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U vijećnici Općine Tisno jutros je upriličena mala svečanost s velikim povodom – točnije, devet velikih povoda. Riječ je o primanju mladih parova kod načelnika Ivana Klarina koji je u vijećnici dijelio potpore za novorođenčad.

– Iako je novčani iznos koji se dodjeljuje na simboličnoj razini, Općina Tisno i ovakvim prijemom te darivanjem želi čestitati i iskazati potporu svim našim mladim mještanima koji su donijeli odluku o zasnivanju obitelji. Čestitam od srca svima – rekao je načelnik Klarin.  Potpore za novovjenčane parove dobili su Kristijan i Marija Tolo, Josip i Ana Sladić, a za prinove u obitelji Kristijan i Marija Tolo, Josip i Ana Sladić, Dražen Vuksanić i Marija Juroš Vuksanić,  Dalibor i Valerija Strunje, Mić Ana, Roko i Natalija Stegić, Domagoj i Barbara Pirjak, Marko i Iva Grubišić, Sebastijan Lapov Mijatov i Ivana Orlović Lapov Mijatov.

Dobrodošlica – cvijeće, čestitke i novčani dar (Foto: Rudinapress/H. pavić)

Ovo je drugi ovogodišnji prijam i dodjela potpora ove prirode kroz socijalni program Općine Tisno. – Riječ je o dijelu pronatalitetne politike naše općine i sa zadovoljstvom možemo zaključiti da ona, iako još uvijek daleko od željenih, daje ohrabrujuće rezultate. Uz ovu mjeru, u proračunu Općine Tisno imamo i niz drugih, poput financiranja udžbenika za osnovnoškolce, sufinanciranja autobusnog prijevoza za srednjoškolce, stipendiranje studenata,  vrtića, glazbene škole… U ovoj godini za taj skup mjera pronatalitetne politike izdvajamo blizu dva milijuna kuna. Rast broja parova koji se odlučuju na zasnivanje obitelji i broj novorođenčadi je evidentan, a Općina je tu da im zaželi dobrodošlicu i učini sve kako bi stvorila prikladne uvjete za odrastanje – kaže načelnik Klarin.

Općina Tisno za prvo dijete u obitelji daruje s tri tisuće kuna, drugo dobije pet tisuća, a treće sedam tisuća kuna.

Pogledajte u fotogaleriji kako je izgledala svečanost u vijećnici: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here