Povjerenik HDZ-a u Tisnom je mladi Luka Jakovčev – novi smjer stranke, tolerancija i uvažavanje konkurencije

0
4926
Luka Jakovčev - arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Još u izbornoj noći čelnici stranačkih odbora u gradovima i općina u kojima HDZ nije pobijedio stavili su svoje mandate na raspolaganje. Ti su odbori upravo raspušteni i imenovani su povjerenici – u Općini Tisno to je Luka Jakovčev, 22-godišnji vijećnik Općinskog vijeća Općine Tisno i student Odnosa s javnošću i medija na Sveučilištu VERN u Zagrebu.

Zadatak povjerenika je pripremiti i provesti unutarstranačke izbore u raspuštenim odborima. Iako još uvijek ne zna hoće li se kandidirati za predsjednika Općinskog odbora HDZ-a, već i samo njegovo imenovanje povjerenikom je za Jakovčeva i stranku u ovoj općini je veliki korak.  – U stranci sam aktivan od početka studija. Na posljednjim izborima sam tek izabran za vijećnika u novom sazivu Općinskog vijeća, tako da je moje iskustvo u politici prilično skromno. Već je sama dužnost u Vijeću za mene velika čast i odgovornost, a imenovanje na dužnost povjerenika mi je još jedna potvrda i veliki izazov u kratko vrijeme.  Dat ću sve od sebe da pripremim izbore koji će biti novi početak HDZ-a u našoj općini – kaže Jakovčev.

Luka Jakovčev – arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osim na studij, Jakovčev je posljednjih mjeseci koncentriran i na rad u Općinskom vijeću, a sada će kao povjerenik, kaže, raditi na tome da osnaži općinski HDZ i njegove mjesne ogranke, na način da u njihov rad uključi još mladih koji žele učiti te svojim radom i idejama sudjelovati u projektima.

– Naravno, pripremamo se za unutarstranačke izbore kako bi pronašli najboljeg kandidata za vodstvo Općinskog odbora. Tko će to biti rano je govoriti, ali svakako će to biti ljudi koji će biti spremni pobijediti na sljedećim izborima – kaže Jakovčev koji smatra da je još prerano govoriti i o tome hoće li sam biti kandidat za čelnu stranačku funkciju, jer to ovisi o mnogim faktorima, koji su ne samo političke, nego i privatne prirode.

Luka Jakovčev – arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

HDZ s Jakovčevom i drugim mladim ljudima najavljuje novi smjer u ovoj općini. Povjerenik tim smjerom planira ići na novi način, koji uključuje toleranciju i uvažavanje političke konkurencije.

– Kao vijećnik pomno pratim lokalnu politiku i zajedno s kolegicama i kolegama iz HDZ-a nastojim održavati aktivnost i brigu za stanovnike i Općinu Tisno. Kako sam tek počeo aktivno sudjelovati, tako se još ne usudim ocjenjivati rad načelnika i Općinskog vijeća. Gospodin Klarin je demokratski izabran voljom većine birača koji su izašli na izbore i to poštujem. Isto tako se nadam da će održati obećanja koja je dao za vrijeme kampanje. Mi ćemo paziti da bude tako. Oporba nije tu da se protivi svemu što poduzima. Mi ćemo biti fer i konkretni barem koliko to bude i vlast. No, i mi imamo naše vizije i projekte te ćemo ih u Vijeću predlagati i argumentima se boriti da budu usvojeni i provedeni – rekao nam je Jakovčev.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here