Policija pronašla nasukane Čehe – u tijeku je njihovo izvlačenje

0
2618
Kornati - ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave šibensko-kninske javlja o pomorskoj nesreći. Riječ je o jedrilici dugoj 15 metara koja se nasukala na Kornatima.

23.45 h
Iz policijskog Operativno-komunikacijskog centra doznajemo da u spašavanju koje ometa jak vjetar sudjeluju tri policijska broda – dva Policijske uprave šibensko-kninske i jedan Policijske uprave zadarske. Na Kornatu je uz medicisko osoblje i desetero pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Iza 23 sata je pronađeno petero čeških državljana od kojih jedan ima lakše ozljede. Transport do policijskog broda je u tijeku.

RANIJE

U 18,45 sati zaprimljena je dojava od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru da se na otoku Kornat, uvala Bikarica, uslijed jake bure nasukala jedrilica na kojoj se prema saznanjima nalazi pet državljana Republike Češke. Za sada se ne raspolaže informacijama o ozlijeđenima. U tijeku upućivanje policijskog plovila na mjesto događaja” javljaju iz policije.

Prema informacijama s kojima raspolaže Centar 112, svih pet članova posade uspjeli su sići s broda i izaći na obalu. Jedan od brodolomaca je povrijedio nogu i kolabirao. Kako je riječ o vrlo nepristupačnom terenu, s policijom su na Kornate krenuli i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Spašavanje će otežavati noć i loši vremenski uvjeti.

21.30

Brod Postaje pomorske policije krenuo je u 20.30 sati iz Vodica i do 21.30 još nije bio stigao na mjesto događaja.

 

Uskoro opširnije

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here