Voda na proljeće stiže do svake kuće u Dubravi – i cesta šoroka pet metara

0
2187
Središte Dubrave (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tišnjanska Dubrava, iako od davnina vodom opskrbljuje cijelo ovdašnje priobalje, još uvijek čitava nije pokrivena cjevovodom Vodovoda i odvodnje d.o.o.. Ta će nepravda vrlo skoro biti ispravljena i svaka će kuća u selu imati tekuću vodu iz javnog vodoopskrbnog sustava.

Potpisan je, naime, ugovor o završnoj fazi rekonstrukcije vodovodne mreže u Dubravi. U ime Općine Tisno potpisao ga je načelnik Ivan Klarin, dok je ispred Vodovoda i odvodnje d.o.o. potpis stavio direktor Frane Malenica.

– Riječ je o zadnjoj, trećoj fazi radova vrijednoj 2,4 milijuna kuna, kojim će cijevi biti položene na trasi od Jandrića do kraja trase vodovodne mreže kroz naselje. Investicija se financira iz namjenske naknade za razvoj vodoopskrbnog sustava, ali i vlastitih sredstava poduzeća Vodovod d.o.o i Općine Tisno. Predviđeno je da radovi traju četiri mjeseca, a započet će čim provedemo postupak javne nabave, što znači da će na proljeće sve kuće u Dubravi, ali i budući objekti u građevinskim zonama, imati mogućnost priključka na javni vodovod – otkriva načelnik Klarin.

Ukupna cijena sve tri faze uređenja vodoopskrbnog sustava u Dubravi iznosi oko šest milijuna kuna. No, to nije sve. Preduvjet za potpisivanje ovog ugovora je bilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na trasi budućeg cjevovoda, što znači da je Općina uknjižila cestu kroz Dubravu. Kad se polože cijevi cesta će se urediti i u cijeloj svojoj dužini će biti široka pet metara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here