‘Otmica’ ležećih policajaca u Murteru! Načelnik Turčinov nudi 10.000 kuna za informaciju o krađi uspornika

1
4185
Oštećeni uspornik (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Murter nije neka južnoamerička favela ili slam, tako da ovdje još uvijek ne otimaju policajce i za njihovo puštanje ne traže otkupnine. No, otimaju njihove ‘ležeće kolege’, ispravnije rečeno – kradu uspornike prometa.

Posljednje krađe, odnosno uništavanja ležećih policajaca, dogodile su se u Kornatskoj i ulici Put Slanice. Uznemirile su građane i poremetile idilu završnice 20. Dana latinskog idra. Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov krađu ili vandalizam doživljava više nego ozbiljno. Odlučio je tome stati na kraj, na način da je ponudio, ne otkupninu za vraćanje ležećih policajaca, nego za informaciju o počinitelju.

Oštećeni uspornik (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Osobno dajem nagradu od 10 000 kn onome tko da informaciju o osobi koja je skinula policajce u ulici Kornatska i Put Slanice. Mislim da je taj čin krajnje bezobrazan i da će mu se to vratiti u obliku u kojem zaslužuje…. – napisao je Toni Turčinov jutros na svom Facebook profilu.

– Da. Mislim sasvim ozbiljno. Dat ću cijelu svoju plaću za informaciju – kratko nam je potvrdio Turčinov kojeg smo zatekli na svečanosti otvaranja Regate Latinsko idro.

Sa svakog uspornika ukradena su po dva elementa (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ovo nije prvi put da se uništavaju/kradu ležeći policajci u ovim ulicama. Vjerojatnije je da ih je netko uništio da može brže voziti ovim ulicama, nego da ih je skinuo kako bi ih montirao ispred svoje kuće. Sa svakog uspornika skinuta su po dva elementa i sada svi vozači, bilo na motociklima ili u automobilima, čak i u terencima, ciljaju da kolima prijeđu preko njegovog ‘šupljeg’ dijela. Na taj način štede amortizere. I naočigled se promet u ovim ulicama ubrzao. Dokad će biti više razumijevanja za sigurnost amortizera nego za sigurnost djece u prometu?

Svi kolima ciljaju rupe u usporniku (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Oštećeni uspornik (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Oštećeni uspornik (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here