Otvara se „Murterska rapsodija idrov“

0
2558
Latinsko idro (Foto: Ivan Pervan 'Murterska rapsodija idrov')

U nedjelju, 1. listopada, na sam dan održavanja regate Latinsko idro, na Staroj rivi bit će postavljena prodajna izložba fotografija nastalih tijekom proteklih 19 godina održavanja regate.

Izložba će se moći razgledati od 9 do 17 sati, a fotografije su radovi eminentnih hrvatskih fotografa poput Ivana Pervana, Borisa Kragića, Nikše Stipaničeva, Božidara Vukičevića, Šime Strikomana…, te Austrijanca Georga Gindla. Autori su donirali po pet svojih fotografija, a isto toliko darovao je i NP Kornati iz svoje bogate arhive. Izložba je humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac deponirat će se na posebnom računu za izgradnju budućeg dječjeg vrtića u Murteru.
Radovi se već mogu razgledati i kupiti na općinskoj web stranici www.murter.hr, a od ukupno 65 fotografija do sada je prodana jedna trećina. Organizator ove vrijedne humanitarne izložbe je Udruga Latinsko idro, a suorganizatori su Lions klubovi „Lenuci“ iz Zagreba i „Luce“ iz Šibenika u suradnji s Uredom TZO Murter-Kornati, NP-om Kornati i samom općinom Murter-Kornati.


Osim spomenute izložbe, organizator za predstojeći vikend najavljuje bogat i raznovrstan program. Uz obilje glazbenih događaja, novina ovih jubilarnih 20. dana latinskog idra je  noćna promenada tradicijskih brodova nazvana „Murterska rapsodija idrov“. U subotu, 30. listopada, u 21.30 u murterskoj će vali, osvijetljeni reflektorskim spektrom boja, zaploviti brodovi s razapetim latinskim idrom. Ne sumnjamo da će „rapsodija“ biti najspektakularniji mogući uvod u regatu koja će se održati sutradan sa startom u 15 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here