Dan Općine – Nagrada za životno djelo dodijeljena Ivu Juragi Nadovu

0
3411
Župan Pauk čestitao je općinskom vodstvu - načelnik Toni Turčinov, predsjednik Vijeća Venčoslav Skračić i donačelnica Julia Ježina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Murter-Kornati i blagdan njenog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila.

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov u svom obraćanju skupu s ponosom se prisjetio svih uspjeha postignutih između dva blagdana, zahvalivši na tome najprije Općinskom vijeću koje je jedinstveno u svim projektima koji se poduzimaju, svojem timu u izvršnoj vlasti i općinskoj administraciji, a onda i svima koji su na bilo koji način doprinijeli.

Uređenje Trga Rudina, plaže Luke, plaže Gradina, biciklističkih staza, brda Raduč… samo su neki od projekata poduzetih u ovom kratkom vremenu.

Toni Turčinov predstavio je završene i započete općinske projekte (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Protekla je skoro 1,5 godina od kada smo, prilično žustro, krenuli raditi sa samo jednim ciljem – dobrobiti Murtera. Evo, neki rezultati tog rada već su vidljivi, a neki će biti vrlo skoro – rekao je Turčinov, nabrajajući pojedinačno projekte i sve ponaosob ljude koji su u njima sudjelovali ili su pomogli da se oni ostvare. Zahvalio je i državnoj administraciji, pojedinim ministarstvima i dužnosnicima, susjednim općinama koje su sudjelovale u nekim projektima, svojim prethodnicima, a posebno Šibensko-kninskoj županiji i županu Goranu Pauku, na kontinuiranoj suradnji i pomoći.

Župan Goran Pauk s Murterinima je slavio Dan Općine (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Pozitivne promjene i napredak Murtera što se događaju u ovo kratko vrijeme više su nego vidljivi – rekao je župan Pauk, čestitajući načelniku Turčinovu, njegovom timu i cijelom Murteru, Dan Općine, ali i sve što su postigli između dva blagdana sv. Mihovila. Istaknuo je zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom ostvarenih projekata te najavio kako će Županija i dalje u okviru svojih nadležnosti pratiti i podržavati Murter u ostvarenju svih projekata, onih koji su u provedbi kao i onih koji se tek planiraju.

Ipak, najveću pozornost i najviše čestitki išlo je dobitnicima nagrada i priznanja Općine Murter-Kornati, koji su svojim radom, trudom i nesebičnom požrtvovnošću nemjerljivo doprinijeli da Murter bude bolje mjesto za život.

Početak svečane sjednice (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nagrada za životno djelo općine Murter-Kornati za izniman doprinos u kulturnom i društvenom životu je dodijeljena najvećem animatoru i organizatoru društvenih događanja Ivu Juragi Nadovu, autoru manifestacije Vedrih murterskih ponedijak i osnivaču Društvenog centra Murter koji je predstavljao iznimni kulturni značaj ne samo na razini mjesta nego i Republike Hrvatske.

Nagradu za dugogodišnji rad u školstvu dobio je učitelj matematike Štefan Laurić koji je za svoje 43 radne godine u OŠ Murterski škoji nesumnjivo postao omiljeni učitelj brojnih generacija te u njegovom radu ni matematika nije bila bauk.

Julija Ježina, Toni Turčinov i Venčoslav Skračić s dobitnikom Nagrade za životno djelo Ivom Juragom Nadovom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Za pružanje nesebične pomoći na moru je nagrađen Marin Mudronja kada je u pomoć pritekao trojici dječaka koji su u čamcu bez goriva plutali prema pučini nošeni vjetrom i morskim strujama.

Plaketa Općine Murter-Kornati je uručena Toniju Juragi zbog posebnih zasluga održavanja MNK Murtera u najtežim vremenima kao i Šimunu Popovu za dugogodišnji rad u MNK Murter bez ikakve financijske naknade.
Osnovnoškolac Luka Papeša, državni prvak u dvojcu na pariće, kući je ponio Plaketu Općine za izuzetna sportska postignuća, a njegova školska kolegica Lavanda Matutinović ju je dobila za ništa manji uspjeh na području kulture – sama je napisala i oslikala slikovnicu Moji smiješni ljubimci te je njome osvojila treće mjesto na državnom natječaju Moja prva knjiga.

Čelnici Općine Turčinov, Skračić i Ježina s dobitnicima nagrada i priznanja – nažalost, svi nisu mogli biti osobno prisutni (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here